Mounir (Logistiek Coördinator)

Mohamed heeft naast zijn afgeronde mbo4-opleiding ‘Logistiek Supervisor’ ruim 11 jaar ervaring binnen de logistiek opgebouwd in diverse functies. In zijn huidige functie als Logistiek Coördinator Export  bij een Productiebedrijf binnen de voedingsmiddelenindustrie is hij van A-Z verantwoordelijk voor het verzorgen van de export naar klanten in Dubai, Italië, Frankrijk en Spanje. Dagelijks is Mohamed bezig met het afstemmen van de productie met de planningsafdeling, offertes opvragen bij vervoerders, opmaken en controleren van vervoersdocumentatie en is hij het aanspreekpunt voor agenten wereldwijd. Daarnaast handelt Mohamed de facturatie af en staat hij dagelijks in contact met chauffeurs, waarvoor hij ook tijdelijk routeplanningen opstelt. Ondanks dat de functie goed beviel, wordt zijn contract per 1 februari niet verlengd door reorganisatie. Met deze reden staat Mohamed open voor een nieuwe functie, waarbij hij zelfstandig verantwoordelijk wordt voor het organiseren en coördineren van logistieke processen binnen een handels- of productieorganisatie. Dit vindt hij terug in een functie als Logistiek Coördinator of Supply Chain Coördinator.

Mohamed komt over als een beleefde en eerlijke man die niet te hoog van de toren blaast. Hij is gestructureerd, sociaal en geeft aan zich graag te willen blijven ontwikkelen in zijn vakgebied. In de vele rollen die hij heeft vervuld, heeft hij geleerd stressbestendig en efficiënt te werk te gaan. Daarnaast is hij van het aanpakken en daarom niet bang om zelf initiatieven te nemen.

Mohamed is per 1 februari fulltime beschikbaar en heeft een salarisindicatie van € 3.400,- (exclusief een 13e maand en premievrij pensioen) bruto per maand.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk van A-Z voor het verzorgen van de export naar klanten in Dubai, Italië, Frankrijk en Spanje, gebruik makend van zowel weg- als zeevracht;
  • De haalbaarheid van de productie afstemmen met collega’s op de Planningsafdeling;
  • Offertes aanvragen bij diverse externe vervoerders en de kosten afstemmen;
  • Planningen (tijdelijk) opstellen voor vrachtwagenchauffeurs en de zendingen volgen met een track en trace systeem;
  • Opmaken en controleren van diverse documentatie zoals DGD, IMO en CMR;
  • Aanspreekpunt voor agenten van andere vestigingen wereldwijd;
  • Facturaties afhandelen en quality certificaten controleren;
  • Regelmatig contact onderhouden met vrachtwagenchauffeurs en expediteurs.

Functie

Logistiek Coördinator

Leeftijd

30

Woonplaats

Dordrecht

Salaris

€3.000 tot €3.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands uitstekend in woord en geschrift. Engels goed in woord en geschrift. Arabisch Goed in woord en voldoende in schrift.

Computervaardigheden

Navision, Expodocks, Portinfolink, Sagitta, diverse ERP-systemen, MS Office; Word, Excel, Outlook