Alain (Customer Service Medewerker Export)

Alain werkt nu ruim 8 jaar in de logistiek. Hij heeft een achtergrond in de financiële sector maar tijdens de recessie heeft hij een drastische overstap gemaakt. Van deze overstap heeft hij nooit spijt gehad. Alain houdt van de hectiek in de logistieke sector, de dagen vliegen voorbij en je zit nooit stil. Alain heeft door de jaren heen gewerkt als Administratief Logistiek medewerker, Teamleider en momenteel werkt hij als Transport specialist. Inmiddels heeft hij ervaring op gedaan met alle facetten van de logistiek: zee-, weg- en luchtvracht. Hij houdt zich bezig met het voorraadbeheer en heeft kennis van douanedocumentatie. Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor de facturatie en creditnota's. Alain is een echte logistieke duizendpoot te noemen. Bij zijn huidige baan heeft hij regelmatig nachtdiensten en dit begint hem op te breken. Om deze reden is Alain opzoek naar een nieuwe uitdaging waar hij opnieuw voldoende verantwoordelijkheden op zijn bord kan nemen. 

Alain is een vriendelijke en sympathieke man. Op het werk is hij iemand die makkelijk aanspreekbaar is, klaar staat voor zijn collega's en altijd een helikopterview behoud. Door deze talenten is hij bij zijn vorige werkgever dan ook expliciet gevraagd om een leidinggevende rol op zich te nemen. Naast alle praktische zaken omtrent zijn verantwoordelijkheden houdt hij zich graag bezig met het verbeteren van de processen, hierbij probeert hij alle collega's en afdelingen te betrekken. Zo is er voldoende draagkracht en kennis op het moment dat hij een verbetering doorvoert. 

Kun jij wel een logistieke duizendpoot gebruiken in je team? Alain staat open voor verschillende functies. Hij vind het belangrijk om bij een platte organisatie te werken met een open en familiaire sfeer. Ergens waar hij voldoende verantwoordelijkheden maar ook vrijheid krijgt om de processen zo efficiënt mogelijk in te richten. Alain kan per direct starten!

Werkzaamheden

Als Transportcoördinator verantwoordelijk voor de volgende zaken:
 • Inboeken van vracht, via zee, weg en de lucht - rekeninghoudend met volume en gewicht;
 • Prijsonderhandelingen met agents, airliners en transporteurs;
 • Monitoren van de vrachten, inspelen op adhoc gebeurtenissen, opvolging van issues en claims;
 • Opstellen van douane- en transportdocumentatie (CMR, Invoices, C.O.O., Paklijsten, Customfiles Excel, Carnet Agreement, ATR);
 • Controle van T1, T2, ATR, Incoterms; 
 • Opstellen van facturatie, opvolging hiervan;
 • Indien nodig opstellen en versturen van creditfactuur; 
 • Controleren van facturatie, accorderen, opdracht doorzetten naar de bank;
 • Contact onderhouden met samenwerkingspartners, afgeven van pre-alerts;
 • Voorraadbeheer in samenwerking met Supply Chain afdeling. Rekeninghoudend met afname, toename, feestdagen etc.; 
 • Logistieke processen analyseren en waar nodig verbeteringen doorvoeren; 

Functie

Customer Service Medewerker Export

Leeftijd

37

Woonplaats

Almere

Salaris

€2.500 tot €3.000

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands, Engels, Spaans en Arabisch goed in zowel taal als geschrift

Computervaardigheden

SAP, SAS, KIS, Edge, Workforce magement (WFM), MFG-pro, M3, Cognos, AS400, Excel, Microsoft Word