Yves (Logistiek Coördinator)

Yves besloot na het afronden van zijn studie, eerst zijn droom na te jagen. Samen met 2 vrienden heeft hij een wereldreis gemaakt door Australië en daarna is hij alleen door gereisd naar Nieuw-Zeeland. Na deze mooie ervaring was Yves klaar voor zijn eerste stap binnen de logistiek en supply chain. Zijn eerste werkgever was toen nog een startup en gedurende zijn carrière heeft Yves veel kunnen bijdragen aan de groei van deze handelsorganisatie in verpakkingen. In de afgelopen 18 jaar heeft Yves diverse verantwoordelijkheden gehad: het opbouwen van relaties met leveranciers en vervoerders, het onderhandelen over tarieven en het maken van vaste (jaarlijkse) prijsafspraken, het verzorgen van het benodigde transport via de weg of zee en het opstellen van documentatie zoals offertes, facturen en douane documenten binnen de EU (EUR1 / L.O.C.). In 2019 werd Yves zijn werkgever overgenomen door een groter bedrijf, waardoor hij minder verantwoordelijkheden kreeg en het gevoel had een stap terug te doen. In januari besloten zij in goed overleg uit elkaar te gaan, waardoor zijn contract in juli stopte. Yves zoekt een vergelijkbare uitdaging binnen de logistiek op zowel commercieel vlak als planning.

Yves is erachter gekomen dat hij energie krijgt van een veelzijdige rol, waarbij hij met gemak de juiste prioriteiten weet te stellen. In het onderhouden van relaties weet Yves zijn klanten altijd te overtuigen of ergens toe te zetten. Hierbij komt zijn commerciële drive goed van pas. Daarnaast voelt hij zich het best op zijn plek binnen een informeel team, waarbij men oprecht en vriendelijk is en elkaar uit de brand helpt. Naast dat Yves duidelijk communiceert op verschillende niveaus, weet hij ook op zijn strepen te staan wanneer nodig.

Yves is op zoek naar een uitdaging waar zowel zijn logistieke- als commerciële werkervaring goed van pas komt. In overleg is hij per direct beschikbaar en zijn salarisindicatie valt rond de € 3.500,-. Indien er groei zit in verantwoordelijkheden en salaris, dan is het instapsalaris bespreekbaar.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor het administratief verwerken van inkooporders voor voornamelijk Duitse key accounts; 
  • Beheren van de orderportefeuille; 
  • Bewaken van levertijden; 
  • Opvragen van offertes; 
  • Versturen van samples of overige documentatie.

Functie

Logistiek Coördinator

Leeftijd

43

Woonplaats

Almere

Salaris

€3.500 tot €4.000

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands, Engels en Duits uitstekend in woord en geschrift. Frans voldoende in woord en geschrift.

Computervaardigheden

Interne Systemen, Microsoft Office Pakket.