Janneke (Transportplanner)

Janneke is momenteel ruim 4 jaar werkzaam als Transportplanner bij een bedrijf dat zich bezig houdt met de distributie van medische middelen. Hier is ze verantwoordelijk voor de vaccindistributie. In deze functie is zij verantwoordelijk voor het aanvragen van het transport, transportdocumenten opmaken, vervoer plannen, de rit monitoren en voor correcte temperatuurregistratie. Ook staat ze in contact met klanten en chauffeurs. Dit doet zij voornamelijk alleen, dus ze heeft veel verantwoordelijkheid. De werkzaamheden van Janneke zijn veranderd omdat het wat rustiger was betreft vaccineren, ze mist daardoor het échte plannen. Daarom is ze toe aan een nieuwe uitdaging als Transportplanner.

 

Janneke is een vrolijke dame die haar hoofd koel houdt in de hectische wereld van de Logistiek. Ze werkt graag in teamverband, maar zelfstandig gaat haar ook goed af. Ze is erg behulpzaam en zet graag een stapje extra voor anderen, daar krijgt ze energie van. Ook is ze een vrolijk persoon. Een goede communicatie, wederzijds respect en eerlijkheid is belangrijk voor Janneke. Ze heeft een groot probleem oplossend vermogen, ze zegt zelf ook ‘er is geen probleem dat niet kan worden opgelost’. Ze staat voor haar eigen ideeën en je brengt haar niet gemakkelijk van haar stuk.

 

Janneke heeft een salarisindicatie van € 3.200,- per maand op basis van 40 uur. Ze heeft een opzegtermijn van één maand.

Werkzaamheden

Begonnen op de telefonische planning. Dit bestond uit de volgende taken: 
- Het eerste aanspreekpunt voor chauffeurs.
- Wanneer er problemen op de weg waren zoals stukken of met de chauffeur zelf, werd er contact opgenomen met Joanne hierover. Zij zorgde er dan voor dat het probleem werd opgelost. 

Omdat het zo goed ging op de telefonische planning, mocht Joanne doorgroeien als Planner / Dispatcher. Ze doet dit voornamelijk in haar eentje. Hier is zij verantwoordelijk voor de volgende taken: 
- Verantwoordelijk voor de vaccindistributie.
- Het vervoer plannen voor de vaccindistributie. Zij hebben een beperkt aantal chauffeurs die dat mogen doen. De aanvraag kwam bij haar binnen. Daarna zorgde ze ervoor dat de formulieren opgemaakt en verstuurd werden. Deze kwamen weer ingevuld retour. Dan werd het vervoer ingepland. Tijdens de rit was het belangrijk dat de koeling op de juiste temperatuur bleef, dus moest dit gemonitord worden. En tot slot moest er ook altijd een temperatuur registratie verstuurd worden om aan te tonen dat de vaccins op de juiste temperatuur werden vervoerd. 
- Verantwoordelijk voor het contact met de opdrachtgevers betreft het transport.
- Contact met de chauffeurs over en tijdens de ritten. 

Functie

Transportplanner

Leeftijd

31

Woonplaats

Arnhem

Salaris

€3.000 tot €3.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands en Engels goed in woord en geschrift, Duits matig in woord en geschrift

Computervaardigheden

Direction, MS Office 365