Caitlin (Expediteur)

Caitlin heeft na haar mbo4-opleiding ‘Manager Haven Logistiek’ drie jaar werkervaring opgedaan in bij twee logistiek dienstverleners. In deze tijd heeft zij kennis opgedaan van zowel import als export. In haar huidige functie als Expediteur Import is zij verantwoordelijk voor het organiseren van het natransport via de weg van de importzendingen vanuit China van haar 2 eigen klanten. Ze is begonnen met LCL zendingen maar focust zich nu voornamelijk op FCL zendingen. Omdat Caitlin er achter is gekomen dat zij de functie als Expediteur niet bij zichzelf vindt passen, staat ze open voor een nieuwe uitdaging. Hierbij wilt ze graag in contact staan met mensen om ze te helpen. Het liefst start ze in een functie als Receptioniste, Customer Service Medewerker of Baliemedewerker.

Caitlin krijgt energie van het oplossen van problemen voor haar klanten. Zien dat iemand blij is met haar hulp maakt voor haar de dag compleet. Daarnaast heeft ze een positieve, vrolijke uitstraling en komt ze op mij over als een sociale jonge dame. Een fijne werksfeer en een gezellig team is voor haar een belangrijk punt om het naar haar zin te hebben op het werk.

Caitlin heeft een opzegtermijn van één maand en is fulltime beschikbaar. Haar salarisindicatie is € 2.500,- bruto per maand.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor het afhandelen van FCL importzendingen vanuit China van 2 eigen klanten, vanaf de aankomst in de Rotterdamse haven;
  • Aanmaken van order in het hiervoor bestemde systeem;
  • Aanvragen van de vrijstelling van containers;
  • Verzorgen van de invoice; 
  • Boeken van natransport via vaste vervoerders vanaf de haven naar eindbestemmingen in Europa zoals Duitsland en Zwitserland;
  • Monitoren van de zendingen en het op de hoogte stellen van klanten door note of arrival door te sturen;
  • Contact met klanten per mail en telefonisch omtrent de orders en voor het afhandelen van klachten;
  • Opvragen, verzamelen en aanleveren van de benodigde informatie voor het opmaken van douanedocumenten;
  • Afhandelen van de facturatie.

Functie

Expediteur

Leeftijd

20

Woonplaats

Spijkenisse

Salaris

€2.500 tot €3.000

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands uitstekend in woord en geschrift. Engels goed in woord en geschrift. Duits voldoende in woord en geschrift.

Computervaardigheden

Portbase, ABS en MS Office: Excel, Word en PowerPoint.