Tim (Transportmanager)

Tim heeft inmiddels ruim 10 jaar ervaring binnen de logistiek. Hij heeft ruime ervaring als Transportcoördinator, waarin hij verantwoordelijk is voor het monitoren en aansturen van de circa 30 chauffeurs op hen route gedurende de dag. Hij voert gesprekken met vervoerders die betrekking hebben tot de transportplanning en daarbij tarieven. Gedurende de dag is hij bezig met diverse administratieve werkzaamheden welke aan de hand van dagelijkse rapportage van targets en KPI’s wordt gemeten. Ook heeft hij intern contact met de afdeling Operations en Sales om zo het transport zo soepel mogelijk te laten verlopen. Tim is daarnaast verantwoordelijk voor dagelijkse rapportages om deze maandelijks te bespreken met de chauffeurs in de vorm van functioneringsgesprekken. In voorgaande functie heeft Tim 4 tot 6 planners aangestuurd om dagelijks 300 tot 500 ritten zo efficiënt en economisch mogelijk te plannen. Kortom: Ervaring geen gebrek! Wegens verandering in het management is Tim latent zoekend en ambieert hij nieuwe uitdaging in een functie als Transport Coördinator.

Tim is empathisch, dit blijkt uit zijn werkervaring als Transport Coördinator waarin hij gewaardeerd was bij de chauffeurs en bij zijn team. Tim is ontzettend nauwkeurig en werd daarom ook ingezet om documenten te contoleren. Dit is ook terug te zien in zijn efficiënte wijze van plannen. Tim is altijd in voor een grapje, houdt van lekker werken en wil graag weten waar hij aan toe is. Door zijn empathisch vermogen weet hij banden op te bouwen met zijn collega's.

Tim heeft een opzegtermijn van één maand en heeft een salarisindicatie van € 4.000,- bruto per maand op basis van 40 uur.

Werkzaamheden

  •  Verantwoordelijk voor het operationele team bestaande uit 8 tot 10 man personeel in het warehouse;
  • Samen met de 3 andere coördinatoren het eerste aanspreekpunt voor de circa 30 chauffeurs gedurende de dag;
  • Aan de hand van dagelijkse rapportage van targets en KPI’s kwaliteit controles uitvoeren;
  • Dagelijkse rapportage van 125 tot 200 chauffeurs verwerken om deze maandelijks te bespreken en verbeteren waar nodig;
  • Externe communicatie om kostprijzen te bespreken met 3 transporteurs/ vervoerders;
  • Schriftelijke en telefonische communicatie intern met de afdeling operations en sales;
  • Efficiënte planning opstellen met betrekking tot tijd, massa en financiën;
  • Functioneringsgesprekken voeren en indien nodig beslissingsbevoegd voor verlenging of beëindiging van dienstverbanden.

Functie

Transportmanager

Leeftijd

33

Woonplaats

Eindhoven

Salaris

€4.000 tot €4.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands uitstekend in woord en geschrift. Engels goed in woord en geschrift.

Computervaardigheden

WRM, Microsoft Office.