Wilco (MBO Starter Logistiek)

Wilco is na het behalen van de mbo-opleiding Desktop Publisher in de logistiek beland. Hij heeft gekozen om in deze branche te blijven, want het past goed bij wie hij is. In 2018 is hij begonnen bij een groothandel als logistiek medewerker. Na een jaar in dienst te zijn is hij doorgegroeid naar de functie hef- en reachtruckchauffeur. In deze functie stuurt hij 4 logistiek medewerkers aan en beheert hij de inbound goederenstromen. Als hij op de heftruck zit, zet hij ongeveer 40 pallets met goederen per dag klaar voor vertrek. Hij is hier het aanspreekpunt voor de chauffeurs die komen laden en lossen. De administratieve handelingen die hierbij komen kijken, verwerkt hij in het systeem SAP. Wanneer Wilco tijd heeft helpt hij met het laden van de containers die de weg op moeten. Bij zijn huidige werkgever zijn er geen doorgroeimogelijkheden voor Wilco en daarom is hij op zoek naar een nieuwe uitdaging in de logistiek.

Wilco is een rustige jongen die behulpzaam is. Hij vindt het belangrijk om een fijne werksfeer om je heen te hebben en goed met je collega’s overweg te kunnen. Wilco komt altijd zijn afspraken na en is zeer punctueel. Te laat komen is voor hem geen optie! Daarnaast is hij ook eerlijk, dat maakt dat je altijd weet waar je aan toe bent. Hij kan goed ad hoc beslissingen nemen, maar realiseert zich dat hij soms iets bedachtzamer te werk mag gaan. Al met al is Wilco een sociale, leergierige jongen die aan het begin van zijn carrière staat.

Wilco is per oktober 2022 beschikbaar en heeft een salarisindicatie van € 2.500,- bruto per maand.      

Werkzaamheden

Logistiek Medewerker sep 2018 - nov 2019               
  • Klaarzetten van ongeveer 40 orders per dag;
  • Binnenkomende containers lossen.

  Heftruck- en Reachtruckchauffeur nov 2019 - heden               
  • Binnekomende goederen verwerken in SAP;
  • Het wegzetten van ongeveer 50 pallets per dag;
  • De inbound goederenstroom beheren;
  • Aansturen van 4 orderpickers;
  • Pallets met de goederen voor export klaarzetten.
  
 

Functie

MBO Starter Logistiek

Leeftijd

28

Woonplaats

Nijmegen

Salaris

€2.500 tot €3.000

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands uitstekend in woord en geschrift. Engels is goed in woord en geschrift. Duits is voldoende in woord en geschrift.

Computervaardigheden

Microsoft office ( Word, Excel, PowerPoint), SAP