Niek (Transportplanner)

Na afronding van zijn Mavo, is Niek direct het werkveld in gestapt. Hij heeft in deze tijd meerdere functies gehad binnen de horeca en de voormalige postbank op de afdeling hypotheken. Hij wou meer en heeft toen zijn Directie Chauffeur aanstelling behaald. Het duurde echter een aantal jaar voor hij daadwerkelijk deze werkzaamheden kon uitvoeren. Bij deze voormalige werkgever kreeg hij de transport opleiding aangeboden voor eigen ontwikkeling tijdens zijn functie als zakelijk chauffeur. De kriebel voor meer verantwoordelijkheden bleef, tot hij besloot voor zichzelf te beginnen. Door zijn opgebouwde netwerk in te zetten zat hij geen dag stil, tot de corona ons land bereikte. Dit was voor hem het moment om wat te gaan doen met zijn afgeronde mbo-opleiding. Zo is hij bij zijn huidige werkgever terecht gekomen in de rol als Transportplanner Schiphol/Nationaal. Hij is hierin verantwoordelijk voor het gehele transport rondom het vliegveld. Nu hij elke week rond de 60 uur werkt zonder pauzes, aanvullend met weekenddiensten is voor hem de maat vol. Samen met Extra Talent is hij op zoek naar een nieuwe functie als Transportplanner bij transporteur.

Niek is professioneel, dat is terug te zien in de verantwoordelijkheden van zijn vorige baan. Met zijn half Brits en half Amerikaans bloed is deze geboren en getogen Nederlander communicatief sterk in beide talen. Sociaal is hij zeker en valt hij te beschrijven als stressbestendig. Verder heeft hij oog voor details en is er geen twijfel over zijn inzet en harde werkmentaliteit.

Niek is fulltime beschikbaar tijdens kantoortijden, heeft 1 maand opzegtermijn en een indicatie van €3.150,- bruto per maand.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor het transport op en rondom Schiphol;
  • Plannen van wagens richting het (Schiphol) warehouse en de klant (nationaal);
  • Extra last minute transport aanvragen inplannen bij al rijdende wagens en dit coördineren;
  • Verantwoordelijk voor het plannen van wagens voor zowel de import als export luchtvracht;
  • Contact onderhouden met expediteurs en chauffeurs;
  •  Afgeven van prijzen en staffels;
  • Aanmelden van zendingen en de bijbehorende documentatie controleren;
  • Voorbereiden van transporten en monitoren van rijdende transporten;
  • Te woord staan van chauffeurs aan de chauffeur balie. 

Functie

Transportplanner

Leeftijd

39

Woonplaats

Amsterdam

Salaris

€3.000 tot €3.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands en Engels uitstekend

Computervaardigheden

Microsoft Office, TANS, ITRANS