Tom (Expediteur)

Sinds twee jaar is Tom in het bezit van een logistiek hbo-diploma, waarvoor hij keihard heeft gewerkt en een lange weg bewanddeld. Inmiddels heeft hij ervaring opgedaan met het organiseren van transporten voor verschillende goederen, via verschillende modaliteiten. Hij heeft met name bij zijn voorlaatste werkgever erg veel geleerd. Na een aantal jaar was hij op zoek naar een nieuwe werkomgeving om meer te leren en zich te kunnen ontwikkelen en vond een baan bij een van de grootste marinebedrijven van Nederland. Er zijn hier volop mogelijkheden om te leren maar helaas voelt Tom geen match met de bedrijfscultuur, die een stuk formeler en hiërarchischer is dan hij op voorhand dacht. Daarom heeft hij Extra Talent in de arm genomen om te kijken welke organisaties er beter bij hem passen. Waar hij zeker van is, is dat hij actief wil blijven in een functie waarbij hij verantwoordelijk is voor het plannen en coördineren van transporten. Gezien zijn eerdere ervaring past een functie als Allround Expediteur Export of Logistiek Coördinator gericht op de export van goederen hem het beste. Hij zou het daarbij leuk vinden om wat meer te leren over douaneprocessen.

Tom is een relaxte, aardige jongeman die het hoofd altijd koel weet te houden. Een positieve, informele werksfeer is voor hem belangrijk en transparantie en de mogelijkheid om meer te leren belangrijk. Hij kan zijn werkzaamheden goed uitleggen en lijkt iemand die snel leert.

Tom heeft een opzegtermijn van een maand en een salarisindicatie van € 3.400,- bruto per maand.

Werkzaamheden

Verantwoordelijk voor het organiseren van transporten (spare parts/dual use/OOG ) voor projecten wereldwijd, gebruikmakend van zeevracht, luchtvracht en wegtransport;
Opmaken van DGD en het zorgdragen voor een compleet transportdossier;
Eerste aanspreekpunt voor problemen tijdens de zending.

Functie

Expediteur

Leeftijd

27

Woonplaats

Rotterdam

Salaris

€3.000 tot €3.500

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift.

Computervaardigheden

Interne ERP-systemen, MS Office; Excel (Expert-niveau) SAP, Portbase, C-Point