Nick (Transportplanner)

Nick heeft 7 jaar ervaring als Transportplanner. Na het afronden van de hbo studie Bedrijfskunde, besloot hij verder te gaan in de Logistieke richting. In 2016 is hij aan de slag gegaan als Transportplanner bij zijn vorige werkgever. Hier was hij verantwoordelijk voor de distributieplanning van het bedrijf. Na één jaar vond hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. Deze heeft hij gevonden bij zijn huidige werkgever, wederom in de functie van Transportplanner. Bij deze retailer is hij verantwoordelijk voor het maken van de operationele routeplanning. Op de afdeling worden ongeveer 50 ritten per dag gepland. Nick is samen met zijn team verantwoordelijk voor het beoordelen van binnenkomende orders op haalbaarheid en plant de transporten hiervoor in. Hij groepeert ritten op een zo efficiënt mogelijke manier en staat in contact met de winkels. De internationale transporten zet hij weg bij externe vervoerders. Nick heeft het nog steeds goed naar zijn zin bij zijn huidige werkgever, maar hij vindt het na 6 jaar tijd voor een stap. Daarom is Nick samen met Extra Talent op zoek naar een uitdagende Planners functie waarin hij zijn kennis kan uitbreiden.

Nick is een goede planner omdat hij oog heeft voor detail. Hij is zichzelf ervan bewust dat wanneer er kleine fouten worden gemaakt in de planning, dit grote impact kan hebben op de werkzaamheden wat veel tijd kost. Daarom vindt Nick het belangrijk om zo secuur en netjes mogelijk te werken. Daarnaast beschikt Nick over een groot analytisch denkvermogen. Hij vindt het leuk om zich te verdiepen in data en daaruit informatie te halen waarmee hij processen soepeler kan laten verlopen. Als collega is Nick erg behulpzaam en legt hij makkelijk contact met verschillende lagen in het bedrijf.

Nick heeft een opzegtermijn van twee maanden en een salarisindicatie van € 3.500,- bruto per maand op fulltime basis.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor de operationele routeplanning via wegtransport, dit is verdeeld over 50 ritten per dag;
  • Ritten groeperen tot max. 7 stops per wagen; 
  • Dock planning maken en de juiste informatie verstrekken welke ladingen bij welk dock moeten komen; 
  • Staat in contact met winkels over statussen van zendingen etc.;
  • Ritten monitoren en de chauffeurs volgen via het boarding systeem; 
  • Internationale transporten uitzetten bij externe vervoerders;
  • Bij een opening of verbouwing van een locatie de capaciteit beoordelen en alles in het systeem verwerken. De transporten hiervoor op de meest efficiënte manier inzetten;
  • Binnenkomende orders beoordelen op haalbaarheid. 

Functie

Transportplanner

Leeftijd

29

Woonplaats

Utrecht

Salaris

€3.500 tot €4.000

Opleidingsniveau

WO

Talenkennis

.

Computervaardigheden

SAP, TMS & WMS systemen, Microsoft 365