Martin (Transportplanner)

Martin is een ervaren man en heeft al ruim 16 jaar plan ervaring. Bij zijn huidige werkgever is hij verantwoordelijk voor het inplannen en coördineren van het Internationale Transport van zo’n 20 trekkende eenheden. In zijn verleden heeft Martin de planning verzorgd bij verschillende type organisaties zo heeft hij zowel ervaring met het verzorgen van de distributie planning als het plannen van bulktransport. Zo heeft hij ook daarnaast ook ervaring met het inplannen van charters. Omdat hij naast zijn huidige werk ook nog wel eens op de vrachtwagen rijdt in het weekend, weet hij goed wat er speelt. Marcel heeft zelfs sinds dit jaar zijn LVZ rijbewijs gehaald. Op dit moment is Martin werkzaam als Internationaal Transportplanner. Omdat de gemiddelde wagenbezetting maximaal per dag moest zijn. Is het aan hem de taak om de chauffeurs ook zo efficiënt mogelijk in te plannen. Zo probeert hij het maximale uit elke rit te halen en zorgt hij dat de ritten zo rendabel mogelijk ingepland worden. Elke dag is het een puzzel om de planning weer rond te krijgen. Omdat Martin op dit moment een stukje uitdaging mist binnen zijn huidige werkgever is hij samen met Extra Talent.

Martin is een klantgerichte planner die weet wat hij wilt in het leven. Hij is gemakkelijk in zijn communicatie en zegt waar het op staat. Zijn energie haalt hij uit een goed gevulde dag. Een dag waarop er hard gewerkt word met een groep collega’s die voor elkaar door het vuur gaan. Doordat hij zelf ook nog wel eens op de vrachtwagen springt, weet hij ook goed te wat er speelt bij de chauffeurs. En ziet hij zelf in praktijk wat er verbeterd kan worden. Hierdoor kan hij goed schakelen met chauffeurs en lopen veel van zijn collega’s ook met hem weg. Daarnaast is Martin ook commercieel ingesteld en zoekt hij altijd naar knelpunten of verbeteringen in het logistieke proces. Deze eigenschappen gezamenlijk maken Martin een aanwinst voor elke organisatie.

Martin heeft een opzegtermijn van een maand en heeft een salarisindicatie van €3.900,- bruto per maand.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor het coördineren en inplannen van chauffeurs (nationaal als internationaal);
  • Wagenparkbeheer voor onderhoud & strandingen (totaal 20 eigen wagens);
  • Logistieke processen analyseren en waar knelpunten verbeteringen aandragen;
  • In contact met de chauffeurs;
  • In contact met de klant om zo samen te kijken naar verbeteringen in het logistieke proces;
  • Zorgen voor voldoende wagenbezetting per dag.

Functie

Transportplanner

Leeftijd

34

Woonplaats

Nederlands goed in woord en geschrift. Engels en Duits redelijk in woord en matig in geschrift

Salaris

€3.500 tot €4.000

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands Woord: GoedNederlands Geschrift: GoedEngels Woord: RedelijkEngels Geschrift: MatigDuits Woord: RedelijkDuits Geschrift: MatigFrans Woord: N/A

Computervaardigheden

MS Office (Word, Excel), Qfreight, Mendrix