Jack (Transportplanner)

Jack is een zeer ervaren man binnen de logistiek. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring als Transportplanner. Jack heeft veel ervaring in bulktransport zoals afval, beton, cementmortel etc. Momenteel maakt Jack de transportplanning voor 29 walkingfloors. Hij begeleidt de chauffeurs gedurende de dag en lost de problemen voor hen op. Jack is altijd bereikbaar voor de chauffeurs en staat altijd voor hen klaar om de problemen op te lossen. Hij zoekt retourvrachten om de lege kilometer te minimaliseren en staat bekent om het maken van een winstgevende planning. Jack is iemand die ritten nacalculeert om zo voor het bedrijf een zo positief mogelijk resultaat te halen. Indien nodig schakelt hij charters in en maakt hij prijsafspraken met de externe partijen. Jack is momenteel latent op zoek naar een functie als transportplanner/ expediteur.

Jack is een gemotiveerde hardwerkende man. In zijn huidige baan is hij voor het eerst in aanraking gekomen met de commerciële kant van het plannen (expediteur). Dit vindt hij super interessant en is echt iets waar hij de focus op heeft. Bij zijn huidige werkgever hebben ze door Jack afscheid genomen van klanten die niet genoeg opleverde. Jack is open en eerlijk in zijn communicatie en houdt van korte lijntjes. Hij werkt hard voor de baas en wil voor het bedrijf een zo hoog mogelijk resultaat behalen. Naar mijn mening is Jack een aanwinst voor elke organisatie.

Jack heeft een opzegtermijn van 1 maand en op basis van 40 uur heeft hij een salarisindicatie van € 3.500,- bruto per maand.

Werkzaamheden

  • Maken van de transportplanning voor 29 wagens (bulk);
  • Aansturen van de chauffeurs in de dagelijkse werkzaamheden;
  • Zoeken van retourvrachten en tarieven afspreken;
  • Indien nodig inschakelen van charters en tarieven afspreken;
  • Administratief verwerken van de orders;
  • Nacalculeren van gereden ritten middels KPI's;
  • Coachen en motiveren van chauffeurs.

Functie

Transportplanner

Leeftijd

63

Woonplaats

Helmond

Salaris

€3.500 tot €4.000

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands en Engels goed in woord en geschrift. Duits voldoende in woord en geschrift.

Computervaardigheden

Metacom, Rietveld, Quintec, Trimble, TomTom Works, TMS en MS Office (Word, Excel)