Arno (Sales Consultant)

Arno is een ervaren werktuigbouwkundig Ingenieur en heeft ruim 5 jaar ervaring als Business Development Engineer en 1 jaar als Product Manager. In zijn huidige functie is hij commercieel verantwoordelijk voor een nieuwe lijn producten die nu bijna een jaar op de markt is. Hoewel zijn meegekregen target ambitieus is, loopt hij al ruim voor op budget. Deze functie biedt hem alles waarin hij met zijn ambitie en drijfveren naar op zoek is, maar er is ook een aspect waar hij moeite mee heeft. De functie verlangt namelijk dat hij voor langere periodes aaneengesloten in het buitenland werkzaam zal zijn. Dit zal in de nabije toekomst werkelijkheid worden, maar gezien zijn jonge gezin ligt zijn ambitie daar niet. Om die reden is Arno bij een ander werkgever in een technische omgeving op zoek naar een soortgelijke functie als Product Manager.

Arno heeft een prettige uitstraling en vertelt vol trots over zijn behaalde successen. Hij heeft een rustige manier van communiceren, wat hem tot een aangename gesprekspartner maakt. Hij vindt het belangrijk om betrokken te blijven bij het product en de techniek, maar heeft de commercie nodig om zichzelf te blijven prikkelen. Het reizen en het verblijven van kortere periodes in het buitenland is geen enkel probleem, hij begrijpt dat dit part of the job is.

Arno heeft een opzegtermijn van 2 maanden en een salarisindicatie van € 4.000,- per maand

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor de productlancering van een nieuwe serie olievrije vacuümpompen voor de food-, waste water- en de maakindustrie
  • Verantwoordelijk voor de Key Accounts
  • Het bepalen van de prijsstrategie
  • Het maken van concurrentie analyses
  • Input geven aan de afdeling Product & Sales Support
  • Het verkrijgen van budgetten en de verantwoording hiervoor

Functie

Sales Consultant

Leeftijd

33

Woonplaats

Dordrecht

Salaris

€4.000 tot €4.500

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands en Engels goed in woord en geschrift. Duits en Spaans voldoende in woord en geschrift

Computervaardigheden

MS Office; Word, Excel, PowerPoint