Wouter (HR Manager)

Wouter is een HR Manager met veel ervaringen in (inter)nationale organisaties, in verschillende sectoren. Hij is begonnen als Personeelsfunctionaris bij een bouwbedrijf en heeft zich vanuit daar ontwikkeld tot de dynamische HR Manager die hij nu is. De afgelopen veertien jaar is hij werkzaam geweest bij een groot logistiek bedrijf, waar hij als verantwoordelijk was voor alle HR gerelateerde zaken van de 950 werknemers.

Gedurende deze periode heeft Wouter projecten opgepakt die te maken hebben gehad met onder andere Europese wet- en regelgeving op het gebied van belasting en sociale verzekeringen. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor het toetsen van het HR-beleid aan de wettelijke kaders en de cao-voorschriften, en het overleg en relatiebeheer met ondernemingsraden en vakbonden. Naast deze taken gaf Wouter ook dagelijks leiding aan de afdeling HR, de receptie, urenadministratie, chauffeurs en catering.

Ten tijden van de overname heeft Wouter de directie ondersteund en was hij eindverantwoordelijke voor de integratie van de HR-afdelingen. Met recht kan worden gezegd dat Wouter een ervaren HR Manager is die zijn strepen heeft verdiend. De toekomstvisie die Wouter had bij zijn werkgever kwam niet overeen met de visie die de directie hanteerde. Vandaar dat hij nu op zoek is naar een nieuwe uitdaging waarin hij zijn verworven kennis en kunde weer kan gaan inzetten.

Wouter is een energieke man, die zijn visie en enthousiasme met groot gemak kan overbrengen. Hij weet de juiste mensen aan te spreken en hen in hun kracht te gebruiken. Dit leidt ertoe dat lastige vraagstukken door hem ogenschijnlijk makkelijk opgepakt en opgelost worden. Wouter is in staat om complexe vraagstukken te analyseren, hier op strategisch en beleidsniveau over na te denken, en deze op een niet-conventionele wijze te benaderen en op te lossen. Dit doet Wouter met een sterk ethisch kompas en zonder het menselijke aspect uit het oog te verliezen.

Wouter is per direct beschikbaar en heeft een salarisindicatie van € 6.500,- bruto per maand op fulltime basis.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor integratie afdeling HR bij overname (950 fte);
  • Opstellen van het gehele HR-beleid na overname;
  • Aansturen van de HR-afdeling (7,4 fte);
  • Opstellen en uitvoeren van HR business plan 2017-2018;
  • Toetsen van de uitvoering aan de wettelijke kaders, cao-voorschriften en interne HR-beleid;
  • Structureren en positioneren van de nieuwe afdeling HR met een centraal HR-beleid.

Functie

HR Manager

Leeftijd

56

Woonplaats

Breda

Salaris

Meer dan €5.000

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands goed in woord en geschrift; Engels en Duits goed in woord, voldoende in schrift; Frans voldoende in woord en geschrift

Computervaardigheden

MS Office: Word, Excel, Outlook