Eden (Accountmanager)

Eden is een ervaren Accountmanager in de technische en verpakkingsindustrie. Inmiddels werkt hij bijna tien jaar in de commerciële branche, waarvan zes jaar in de technische commercie. Bij zijn huidige werkgever is hij verantwoordelijk voor de gehele verkoop en het relatiebeheer in de Benelux. Daar bovenop begeleidt hij een duurzaamheidsproject, waar plastic zoveel mogelijk wordt verbannen. Tot slot begeleidt en traint hij junior accountmanagers. Eden is een door en door salesman: van het analyseren van de markt en het strategisch opstellen van een accountplan, tot het signaleren van behoeftes van de klant en het verzorgen van advies hierover, hij heeft het gedaan. Bij Eden zijn huidige werkgever is er helaas geen match tussen hem en de bedrijfscultuur. Daarom is hij op zoek naar een uitdagende functie als Accountmanager.

Eden heeft een open en positieve uitstraling, en communiceert makkelijk met anderen. Hierdoor stappen collega’s makkelijk op hem af met vragen en worden zijn adviezen vaak aangenomen. Hij is een ambitieuze man die een passie voor sales heeft. Daardoor neemt hij ook graag junior medewerkers onder zijn vleugel om hen de kneepjes van het vak te leren. Eden's eerlijke persoonlijkheid, in combinatie met zijn makkelijke manier van praten, maakt hem een goede verkoper. Wanneer hij een verkoopgesprek ingaat komt hij er vrijwel altijd uit met een nieuwe klant. Tot slot is Eden een echte doorzetter. Dit blijkt uit het feit dat, ondanks dat de match met de bedrijfscultuur ontbreekt, hij niet zomaar opgeeft en er al twee jaar het beste van probeert te maken.

Eden is fulltime beschikbaar en heeft een opzegtermijn van vijf weken. Zijn salarisindicatie bedraagt € 4.200,- bruto per maand. 

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor het gehele relatiebestand van de Benelux, beheer en acquisitie;
  • Begeleiden van een duurzaamheidsproject, plastic producten overzetten op karton waar mogelijk;
  • Marktonderzoek plegen naar nieuwe klanten, analyseren en vervolgens acquisitie plegen op basis van de uitkomst;
  • Begeleiden en trainen van junior accountmanagers en binnendienst medewerkers;
  • Eindverantwoordelijke voor de verkoop en daaropvolgende winst van een specifieke lijn aan producten.

Functie

Accountmanager

Leeftijd

33

Woonplaats

Tilburg

Salaris

€4.000 tot €4.500

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands en Engels goed in woord geschrift; Duits en Turks voldoende in woord en geschrift

Computervaardigheden

MS Office: Word, Excel, Outlook, PowerPoint