Mark (HR Manager)

Mark heeft meer dan twintig jaar ervaring in de salarisadministratie en evenveel jaar ervaring in de HR. Gedurende zijn gehele loopbaan heeft Mark zich toegelegd op het analyseren, stroomlijnen en verbeteren van diverse personeels- & salarisadministratie processen. Zo is hij verantwoordelijk geweest voor het omvormen van vijf teams, verdeeld over 12 businessunits die verantwoordelijk waren voor het verwerken van 22.000 loonstroken. Tijdens deze diverse functies heeft Mark altijd een leidende functie bekleed waarin hij veel al verantwoordelijk was voor het samenbrengen van teams en mensen met concurrerende belangen. In zijn huidige functie is Mark Teamleider Personeel- en Salarisadministratie bij een grote scholengemeenschap. Hier is hij verantwoordelijk voor het implementeren van een nieuwe eHRM fase, het ontwikkelen van functiehuizen en de interne samenwerking tussen diverse scholen. De visie van het management en Mark komen niet overeen, daarom is hij op zoek naar een nieuwe uitdaging in de HR en Salarisadministratie.

Mark is een energieke en enthousiaste man die zeer betrokken is bij het team waarin hij werkzaam is. Mark wilt zichzelf graag blijven ontwikkelen, samen met de organisatie en zijn collega's. De ontwikkelvisie die Mark heeft weet hij met feiten en analytisch te onderbouwen. Zijn leiderschapsstijl kan omschreven worden als democratisch, hij gaat graag het gesprek aan en staat open voor andere visies en opbouwende kritiek.

Mark heeft een opzegtermijn van 1 maand, is 36 uur per week beschikbaar en heeft een salarisindicatie van € 5.800,- bruto per maand.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor de leiding van 30 Fte.;
  • Lid van het Management Team;
  • Projectleider eHRM Fase II, Manager Self Service & Employee Self Service;
  • Verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het nieuwe team en functiehuizen;
  • Verantwoordelijk voor de verbetering van de interne samenwerking voor de afdelingen HR en PSA;
  • Verantwoordelijk voor het actualiseren van de Administratie Organisatie en Interne Beheersing;
  • Verantwoordelijk voor het uitbreiden en de controle op afspraken aangaande de AVG.

Functie

HR Manager

Leeftijd

53

Woonplaats

Breda

Salaris

Meer dan €5.000

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands en Engels goed in woord en geschrift.

Computervaardigheden

Visma, Beaufort, AFAS, MS office (Word, Excel, Outlook)