Semih (Accountmanager)

Semih is een sales professional met een sterke technische achtergrond en ruime ervaring binnen internationale werkomgevingen. Hoewel hij in 2006 afgestudeerd is aan de Hogeschool van Utrecht, is hij van mening dat zijn carrière in 2011 pas echt startte met zijn functie als Vestigingsmanager. Vanwege de overname door een concurrent heeft Semih de overstap gemaakt richting de duurzame energie waar hij in zijn werkzaamheden de commercie gecombineerd heeft met het geven van technisch advies. Hier is hij zich ook meer internationaal gaan oriënteren en heeft hij uiteindelijk de verantwoordelijkheid gekregen voor alle verkopen binnen de EMEA regio. Door een tweestrijd binnen de Directie heeft Semih het schip voortijdig verlaten en achteraf is dit een verstandige beslissing gebleken. Inmiddels is hij ruim een jaar werkzaam voor een organisatie die zich richt op de ontwikkeling en verkoop van de mobiele energieopslag. Als International Salesmanager is hij verantwoordelijk voor de verkoop van de diensten en producten aan de automotive. In de basis heeft hij het erg naar zijn zin, maar door de manier zoals zijn werkgever omgaat met de Coronacrisis heeft hij een ander kant van haar gezien. Omdat Semih veel waarde hecht aan zijn gevoel, heeft hij besloten om langzaam om zich heen te kijken naar een ander werkomgeving. Hierbij richt hij zich op senior verkoopfuncties binnen de technische branche.

Semih kan omschreven worden als een integer persoon. Dit uit zich in de omgang met zijn zakelijke relaties en collega’s. Door deze instelling krijgt hij snel het vertrouwen en de gunfcator van zijn gesprekspartners en weet hier hierdoor succesvol te zijn in de commerciële processen.

Semih heeft een opzegtermijn van een maand en is fulltime beschikbaar. Zijn salarisindicatie is € 4.250,- bruto per maand bij een werkweek van veertig uur.

Werkzaamheden

Midtronics ontwikkelt en verkoop toepassingen voor de mobiele energieopslag.
  • Het creëren van verkopen met betrekking tot battery management solutions voor OEM’s en importeurs in het EMEA gebied;
  • Consultative selling. Het bedenken van een commercieel interessante oplossing in relatie tot de technische haalbaarheid;
  • Verantwoordelijk voor de accounts Groupe PSA (Peugeot, Citroën, Opel en DS), Hyunda/KIA Europe, Groupe Renault, Nissan Europe, Mazda Europe. Honda Europe, Subaru Europe, Toyota Motors Europe, Suzuki Europe;
  • Het geven van presentaties bij OEM’s (hoofdzakelijk in het Engels);
  • Het maken van offertes en de opvolging hiervan. De administratieve afhandeling van de verkopen, het maken van klant- en bezoekrapportages.

Functie

Accountmanager

Leeftijd

41

Woonplaats

Utrecht

Salaris

€4.000 tot €4.500

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands, Engels en Arabisch goed in woord en geschrift. Spaans en Duits voldoende in woord en geschrift.

Computervaardigheden

SAP, Exact, MS Word, MS Office, MS PowerPoint