Nico (HBO Starter Supply Chain)

Nico verwacht in oktober de opleiding Logistiek en Engineering voldoende af te ronden. Op dit moment loopt Nico stage bij een logistieke dienstverlener die hem in de gelegenheid stelt om alle processen binnen de organisatie goed onder de loep te nemen. Zo heeft hij onder andere gekeken naar het proces waarop containers worden uitgeladen en heeft hij door te meten en zelf mee te lopen goed kunnen onderbouwen waarom je met minder mensen een container sneller en goed kunt lossen. Dit is één van de processen die Nico heeft geanalyseerd en waarbij op korte termijn veel winst is te halen voor de organisatie. Tevens heeft hij gekeken of het mogelijk is om administratieve afhandelingen te automatiseren. Hierbij heeft hij gekeken naar de mogelijkheden en ook naar de kosten en de opbrengsten. Nico is nu op zoek naar een leuke startersfunctie binnen de supply chain waarin hij zich kan verder ontwikkelen.

Nico is een betrouwbare jongeman die staat voor wat hij zegt. Door duidelijkheid en structuur te scheppen zorgt hij er voor dat iedereen altijd weet wat er van hem gevraagd wordt en wat men ook van Nico kan verwachten. Nico heeft de kwaliteit om zaken snel en makkelijk inzichtelijk te maken, daarnaast is hij graag bezig en als hij ergens aan begint, zal hij doorpakken tot het gewenste resultaat bereikt is. 

Nico is per november beschikbaar en hij heeft een salarisindicatie van €2.600,- bruto per maand.

Werkzaamheden

Optimaliseren van de in- en outboundprocessen

  • In kaart brengen van verschillende processen
  • Meten van de tijdsduur per onderdeel van de verschillende processen
  • Meelopen binnen de verschillende processen om alles te ervaren
  • Interviewen van collega's 
  • Analyseren van alle gegenereerde gegevens
  • Testen van eventuele verbeteringen en deze meten

Advies: 

  • Minder handen bij het lossen van containers zorgt er voor dat de snelheid vele malen omhoog gaat. Dit heeft vooral te maken met het feit dat container te klein zijn om met meer dan 3 man in te werken, hierdoor loop je elkaar veelvuldig in de weg
  • Automatiseren van het verwerken van de administratie bij los proces is een investering die binnen een jaar terug is verdiend.

Functie

HBO Starter Supply Chain

Leeftijd

22

Woonplaats

Yerseke

Salaris

€2.500 tot €3.000

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands en Engels in woord en geschrift

Computervaardigheden

MS Office (word en excel), ERP