Christof (Supply Chain Manager)

Christof is een man van 43 jaar oud. Hij heeft 15 jaar ervaring in de Supply Chain, waarvan de laatste 3 jaar als Supply Chain Manager. Hij heeft zich opgewerkt van Materiaalplanner tot aan zijn huidige functie. Bij zijn huidige werkgever is hij onder andere verantwoordelijk voor de monitoring en verbetering van het hele inkoopproces. Daarnaast is hij verantwoordelijk geweest voor een probleemloze overgang naar nieuwe ISO-certificering en het implementeren en meetbaar maken van nieuwe KPI's. Bij zijn vorige werkgever is hij verantwoordelijk geweest voor het behalen van grootschalige structurele besparingen en het opleiden van eigen teams en leveranciers. Dit heeft hij gedaan om hoge kwaliteitsstandaarden te bereiken en te behouden. Vanwege onvoldoende ruimte bij zijn huidige werkgever heeft hij in wederzijds goedkeuren besloten om een andere uitdaging te zoeken. 

Christof combineert sterk leidinggevende capaciteiten met inhoudelijke kennis van het hele logistieke proces. Hij kan teamleden, werknemers en leveranciers motiveren en aansturen. Dit doet hij door duidelijk grenzen te stellen en uit te leggen waarom je iets juist wel of niet doet. Zo weet hij operationele kosten te verminderen en de productiviteit te verhogen. Hij noemt dit "de lat steeds een beetje hoger leggen, maar wel genuanceerd." Zo krijg je 'high-performing' teams die samen willen en kunnen scoren.

Christof is per direct beschikbaar om over te stappen en hij heeft een salarisindicatie van € 4.250,- bruto per maand.

Werkzaamheden

 • Verantwoordelijk voor inkoopmanagement met als doel het monitoren en verbeteren van het inkoopproces.
 • Het implementeren van KPI's en het verbeteren van KPI meetsystemen.
 • Verantwoordelijk voor Operations management.
 • Verantwoordelijk voor de ontwikkeling en programmering van een nieuw MRP systeem.
 • Het optreden als schakel tussen Supply Chain en de IT afdeling om het huidige ERP systeem te optimaliseren.
 • Verantwoordelijk voor de transitie van ISO 9001-2008 naar de vernieuwde ISO 9001-2015 certificering.
 • Het monitoren en coachen van operationele teams.

Resultaten

 • Implementatie van procesverbeteringen. Bijvoorbeeld door de realisatie van een roadmap en planning om de voortgang van de optimalisaties te kunnen documenteren en monitoren.
 • Een 7-stapsmodule geïmplementeerd om kwaliteitsbesef en kwaliteitstoename organisatiebreed te realiseren door de module te gebruiken als handvat voor verbeterplannen en -trajecten.
 • Een intern audit systeem ontwikkeld om het afdelingen mogelijk gemaakt om elkaar onderling te testen, toetsen en vervolgens te ondersteunen.
 • Het inhouse ontwikkelen van een eigen MRP systeem in samenwerking met IT. De eerste versie is in januari 2018 live.
 • Een van de belangrijkste behaalde doelen is de vlekkeloos verlopen volledige ISO 9001:2008 implementatie. De ISO 9001:2015 transitie staat nu gepland in de periode van 10-2017 tot 03-2018.

Functie

Supply Chain Manager

Leeftijd

43

Woonplaats

Salaris

€4.000 tot €4.500

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands, Engels en Duits in woord en geschrift.

Computervaardigheden

MS Office (Word en Excel), SAP, Oracle, Triton, Baan ERP, AS400, Midas