Marcel (Supply Chain Manager)

Marcel is een Supply Chain professional van 34 jaar oud. Hij heeft meer dan 10 jaar ervaring in de sales, inkoop en logistieke keten van voedselproducten, grondstoffen en chemicaliën. Zijn specialiteit ligt in het bedienen van de Aziatische markt. Hij begon met een eigen handel in voedselproducten voor Chinese klanten vanuit Nederland en is de laatste paar jaar actief (geweest) in Shanghai en Hong Kong. In zijn huidige rol als Global Supply Chain Manager bij een handelsbedrijf in voedsel, chemicaliën en andere grondstoffen is hij verantwoordelijk voor de wereldwijde keten, eigen warehousing, het verbeteren van interne processen en het optimaliseren van inkoopprijs en transportkosten. Hiernaast is Marcel verantwoordelijk voor relatiebeheer met klanten en leveranciers en stuurt hij een team van 9 inkopers en forwarders aan. Onder Marcel is de Supply Chain gegroeid met meer dan 500%: van 60 containers per jaar naar 400. Marcel wil graag weer dicht bij familie en vrienden zijn en overweegt een verhuizing terug naar Nederland, daarom zoekt hij een nieuwe uitdaging!

Marcel is een sterk gemotiveerde medewerker die graag midden in de actie staat. Hij is een enthousiaste teamspeler die goed is in het halen van strakke deadlines, het motiveren van zijn team en het zoeken naar verbeteringen in proces, kosten en mensen. Marcel is een aimabele man die goed en duidelijk kan communiceren. Hij heeft wel moeite met het werken in een team van ongemotiveerde mensen. Hij kan zelfstandig werken of als leidinggevende. Door zijn studie en ervaring heeft hij veel ervaring met Aziatische culturen. Dit is voor Marcel niet doorslaggevend of zijn toekomstige werkgever zich ook op Azië richt.

Marcel is in overleg beschikbaar, vanwege zijn verhuizing terug naar Nederland, en heeft een bespreekbare salarisindicatie van €4.400,- bruto per maand.  

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor het Supply Chain-, Customer Relation- en voorraadmanagement.
  • Het dagelijks aansturen van een team van 9 inkopers en forwarders.
  • Verantwoordelijk voor het implementeren van LEAN principes.
  • Eindverantwoordelijk voor de productinkoop uit China en Thailand.
  • Het afspreken van prijzen en volumes met leveranciers.
  • Verantwoordelijk voor kwaliteitscontrole gericht op certificering en documentatie met het oog op internationale verscheping.
  • Verantwoordelijk voor het in de markt zetten van specifieke marktgebonden producten, zoals in eigen warehouse opgeslagen containers die in losse shipments aan de klant geleverd worden.
  • Het opstellen van Sales Forecasts.
  • Het maken van capaciteitsplanningen.
  • Het ad hoc oplossen van problemen, douaneproblemen en problemen met transporteurs.

Functie

Supply Chain Manager

Leeftijd

34

Woonplaats

Salaris

€4.000 tot €4.500

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands, Engels, Cantonees en Mandarijn in woord en geschrift.

Computervaardigheden

MS Office (Word en Excel)