Vin (Strategisch Inkoper)

Vin heeft al 12 jaar ervaring in de inkoop, waarvan vijf jaar operationeel inkoop en vier jaar tactisch en strategisch inkoop. Tijdens zijn hbo-opleiding Bedrijfskunde & Informatica is hij tijdens een bijbaan in aanraking gekomen met het werken op een financiële afdeling. Hij haalde meer voldoening uit dit werk, dan uit het informatica gedeelte in zijn opleiding, waardoor hij uiteindelijk zijn scriptie niet afgerond heeft. Hij heeft hierna een stap gezet richting de operationele inkoop. In de inkoop heeft hij zijn passie gevonden, waarna hij is doorgegroeid naar Tactisch Inkoper. Hij haalt veel voldoening uit het onderhandelen en de spil zijn tussen de klant en leverancier. Hij heeft zich bewezen als een onderhandel goeroe. Bij zijn huidige werkgever heeft hij één leverancier gekozen, waarmee hij na de onderhandeling € 500.000,- heeft bespaard. Hij zit hier erg goed op zijn plek, maar werkt op interim basis. Graag zou hij meer stabiliteit opbouwen en voor langere tijd bij een werkgever aan zijn carrière bouwen. Vandaar dat Vin op zoek is naar een nieuwe functie als Tactisch Inkoper, Technisch Inkoper of Inkoop Manager.

Deze inkoper is competitief ingesteld, hij heeft op hoog niveau gevoetbald en zet zich graag 300% in voor zijn doel. Daarnaast analyseert hij het gehele inkoopproces tot aan de binnenkomst van het product. Door een verzamelbestelling te plaatsen in plaats van verschillende losse bestellingen heeft hij € 75.000,- bespaard op order en transport kosten. Dit heeft hij gedaan door vooruit te kijken en een inschatting te maken van wanneer een product binnen moet zijn. Buiten het feit dat hij commercieel onderlegd is, heeft hij dus ook analytisch inzicht en verbetert hij de inkoopprocessen. Vandaar dat wij hem graag 'een slimme inkoper' noemen. Vin speelt daarnaast in een band op bruiloften, verjaardagen en andere besloten feesten. Nog een bedrijfsfeestje op de planning staan? Twee vliegen in één klap!

Vin heeft een opzegtermijn van een maand, is fulltime beschikbaar en heeft een salarisindicatie van € 3.700,- bruto per maand.

Werkzaamheden

  • Is verantwoordelijk voor het opstellen en afsluiten van € 25.000+ contracten met leveranciers;
  • Het opstellen en beoordelen van RFI, RFP, RFQ's;
  • Het vertalen van de inkoopbehoeftes; 
  • Beheert en monitort alle lopende contracten en bewaakt het G-Star inkoopbeleid;
  • Draagt zorg voor de inrichting van de inkoopstrategie.

Functie

Strategisch Inkoper

Leeftijd

33

Woonplaats

Amsterdam

Salaris

€3.500 tot €4.000

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederland uitstekend in taal en geschrift. Engels uitstekend in taal en geschrift.

Computervaardigheden

SAP, Exact, Oracle, AFAS, JD Edwards, Topdesk, MS Office: Exact, Word, Excel, PowerPoint