Simon (Product planner)

Simon heeft ruim 2,5 jaar werkervaring als Supply Chain Planner en Productieplanner. Gedurende een traineeship nam hij de rol van Productieplanner, waarna Simon besloot zich hier verder in te ontwikkelen. Binnen een productiebedrijf in de AGF is hij daarom als Supply Chain Planner verantwoordelijk voor een aantal eigen productgroepen. Dit betekent dat hij al bij de eigen telerlocaties in Afrika in de gaten houdt hoe de productie verloopt en vervolgens voor een tijdige levering aan de productielocatie in Nederland zorgt. Simon stelt de forecast tot 3 weken vooruit op en vertaalt deze naar een lange termijn productie- en capaciteitsplanning. Hij is hierbij dé centrale schakel voor zijn producten en daarbij de vraagbaak voor alle betrokken afdelingen omtrent kwaliteit, prijzen en productmogelijkheden. Hoewel Stephen het erg naar zijn zin heeft bij zijn huidige werkgever zal zijn functie veranderd worden naar een ploegendienst. Hierdoor zal hij regelmatig tot 22.00 uur moeten werken. Met deze reden staat hij open voor een nieuwe uitdaging binnen de Supply Chain. 

Simon is een kalme, stressbestendige man. Met zijn ervaring in de AGF weet hij juist te midden van alle hectiek het overzicht bewaren. Zijn Excel-skills helpen hem hierbij, daar hij hele datasets vertaald in een accurate forecast waar alle processen op kunnen worden afgestemd. Simon is bovendien een doorzetter die wel van een uitdaging houdt, zo loopt hij in zijn vrije tijd graag marathons. 

Simon heeft een opzegtermijn van een maand, is fulltime beschikbaar en heeft een salarisindicatie van €3.100,- bruto per maand. 

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor alle supply chain processen vanaf de telers tot aan de productie, voor meerdere productgroepen;
  • Opstellen en monitoren van de forecast tot drie weken vooruit op basis van historische data en verkoopdata vanuit de klant;
  • Input leveren voor de dagelijkse productieplanning door de forecast te vertalen naar een capaciteitsplanning;
  • Plannen en coördineren van goederenstromen vanaf de leverancier tot aan het warehouse;
  • Beheren van de voorraden in de eigen warehouses en op de locaties bij de telers;
  • Afroepen van producten bij eigen telers in Afrika en inkopen bij externe leveranciers wereldwijd;
  • Dagelijks contact onderhouden met leveranciers wereldwijd omtrent productbeschikbaarheid, kwaliteit en levertijden;
  • Schakelen met collega accountmanagers omtrent de verkoopdata, markttrends en het opzetten van promoties samen met de klant;
  • Verwerken en koppelen van alle data in het ERP-systeem.

Functie

Product planner

Leeftijd

29

Woonplaats

Dordrecht

Salaris

€3.000 tot €3.500

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift

Computervaardigheden

SAP, MS Office; Excel (uitstekend), Word & PowerPoint