Daniël (Business Analist)

Daniël is een 39 jaar jonge Business Analist met ervaring opgedaan bij technische productiebedrijven, handelsbedrijven. De afgelopen 10 jaar heeft hij gewerkt bij een logistiek dienstverlener met een specialisatie in consumentengoederen. Nadat hij in 2007 uit Polen verhuisde ging hij hier eerst aan de slag als Supervisor. Vervolgens groeide hij snel door naar RMA Teamleider en sinds 2010 is hij Business Analist bij hetzelfde bedrijf. In deze rol kijkt hij naar de behoeften van het bedrijf en haar klanten en bedenkt hij oplossingen om de bestaande functionaliteiten te verbeteren, kosten te verlagen en de business meer inzicht te bieden. Daniël heeft verschillende modules bedacht en deze succesvol uitgerold binnen de strategische en operationele teams. Hij doet dit door verschillende modellen, databases en analyses te combineren. Soms in een team, maar vaak ook in eigen beheer - vanaf initiële aanvraag tot aan implementatie. Vanwege onvoldoende doorgroeimogelijkheden is hij in goed overleg op zoek naar een nieuwe uitdaging. Daniël wil graag een rol waar hij logistieke processen, warehousing en personeelsvraagstukken mag analyseren en oplossen.
 
Daniël is een echte analist: slim, gedreven en onderzoekend. Ondanks de taalbarrière heeft hij snel Nederlands geleerd en promotie gemaakt. Als hij data of tools mist, dan gaat hij zelf op onderzoek uit en bouwt hij zijn eigen oplossingen. Hij communiceert open en eerlijk en is een loyale medewerker. Dat is iets wat te zien is aan zijn lange dienstverband bij dezelfde werkgever.
 
Daniël is beschikbaar in overleg en hij heeft een bruto salarisindicatie van € 4.200,- per maand.  

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor het analyseren van de behoeften van het bedrijf en haar klanten en het bieden van oplossingen voor zakelijke problemen.
  • Betrokken bij meerdere projecten om de bestaande functionaliteit te verbeteren of te veranderen en / of kosten te verlagen.
  • Beheer van opdrachten vanaf initiële aanvraag, schatting, goedkeuring, definiëren van eisen, verzamelen van gegevens, creëren van oplossing en implementatie. 
  • Verantwoordelijk voor het aanleveren van vereiste analyses op basis van accurate gegevens tijdig in.
  • Het implementeren van nieuwe modules binnen het 'Headcount and Efficiency Model'.
  • Advies en hulp op het gebied van het planningssysteem.
  • Betrokkenheid bij workshops / trainingen / presentaties.
  • Hulp bij het voorbereiden van presentaties op kwartaalbasis.
  • Zorg voor een koppeling tussen het bedrijf, de klant en het operationele team op het gebied van vereiste informatie.

Functie

Business Analist

Leeftijd

39

Woonplaats

Tilburg

Salaris

€4.000 tot €4.500

Opleidingsniveau

WO

Talenkennis

Nederlands en Engels in woord en geschrift.

Computervaardigheden

MS Excel (gevorderd), MS Access (gevorderd), SAP, MS Word en PowerPoint, SAP, SQL, VBA, AutoCad