Roland (WO Starter Supply Chain)

Roland heeft in januari de WO-opleiding Supply Chain Management afgerond. Na het behalen van de opleiding, heeft hij er voor gekozen om nog even wat tijd voor zichzelf te nemen. Na goed uitgerust te zijn, staat hij nu open voor de arbeidsmarkt. Roland heeft zijn afstudeeropdracht bij een keukenleverancier gedaan. Hier heeft hij zich bezig gehouden met het optimaliseren en herinrichten van de manier van afval ophalen. Om tot een goed beeld van de organisatie te komen is Roland mee gaan lopen met de planning, bezorgers en monteurs. Daarnaast heeft hij interviews gehouden met leidinggevenden en andere collega's. Hierdoor kwam hij tot de conclusie dat er op dit moment geen planning is voor het ophalen van restafval bij klanten, maar dat dit adhoc gebeurd. Iets wat met een simpele toevoeging in het ERP systeem wel gerealiseerd kon worden. Dit is dan ook meteen uitgevoerd tijdens zijn stage. Verder heeft hij gekeken naar de mogelijkheden om de ophaalservice uit te besteden, iets wat financieel lastig haalbaar was. Tot slot heeft hij gekeken naar een vaste eigen ophaalservice, hier heeft hij uiteindelijk ook geadviseerd om mee aan de slag te gaan. Door deze acties rijden er nu structureel wagens rond op geplande routes in plaats van adhoc. Tijdens zijn afstudeeronderzoek, heeft Roland er bewust voor gekozen om zowel operationeel als procesmatig bezig te zijn om een goed beeld van het probleem te krijgen. Mede door deze aanpak is Roland tot de conclusie gekomen dat hij op zoek wil naar een leuke nieuwe uitdaging binnen de Supply Chain waar hij zowel procesmatig als operationeel bezig is. 

Roland is een spontane jongeman, die communicatief zeer vaardig is. Daarnaast is hij erg sociaal en vindt hij het belangrijk om dit ook binnen een team aan te treffen. Met het woord team, hebben we Roland direct ook omschreven. Roland is een echte teamspeler, die het fijn vindt om samen met anderen aan de slag te gaan, dit zien we terug in zijn vrije tijd, waar hij veel bezig is met sporten (veelal teamsport), maar ook in het organiseren van een voetbaljeugdweek. Naast alle sociale aspecten, bezit Roland ook het vermogen om met zijn analytische manier van werken, zaken heel makkelijk inzichtelijk te maken. Dit in combinatie met die sociale vaardigheden, zorgt er voor dat Roland zaken die complex lijken, op een zeer fijne en begrijpelijke manier voor iedereen duidelijk worden.

Roland is in overleg beschikbaar en heeft een salarisindicatie van € 2.500,- bruto per maand.

Werkzaamheden

Verbeteren van de doorstroom van de afvalophaal en verwerking

  • Meelopen met de planningsafdeling
  • Meelopen met de bezorgdienst
  • Meelopen met de monteurs
  • Interviews met managers en andere collega's
  • Onderzoeken van alternatieven voor de huidige ophaal en verwerking
  • Vergelijken van 3 mogelijkheden 

Conclusie is dat er op dit moment geen structuur is in het ophalen van afval. Hierdoor een extra optie, in het ERP systeem, toegevoegd. Vanuit hier is het nu mogelijk om een gestructureerde planning te hanteren in plaats van adhoc, dit scheelt heel veel spoed koeriers en dus ook tijd en geld.

Functie

WO Starter Supply Chain

Leeftijd

24

Woonplaats

Salaris

€2.500 tot €3.000

Opleidingsniveau

WO

Talenkennis

Nederlands en Engels goed in woord en geschrift.

Computervaardigheden

ERP, MS Office (Word en Excel)