Marcel (Productieplanner)

Marcel is een zeer ervaren Technisch Productieplanner die sinds zijn 19e bij hetzelfde technische productiebedrijf werkt. Op dit moment is hij Productieplanner voor zowel de korte- als lange termijn planning. Marcel is een Lean Planner die begrippen als 'Value Stream' en 'Plan for Every Part' helemaal in de vingers heeft. Het matchen van capaciteit, materiaal en personeel gaat hem goed af; ook op de lange termijn. Hij is begonnen als Test Engineer, waar hij verantwoordelijk was voor afmontage en testing. Vervolgens heeft hij als leidinggevende zijn afdeling van 12 medewerkers omgetoverd tot voorbeeld voor de wereldwijde organisatie, waarvoor hij ook de afdeling naar het hoofdkantoor in Engeland heeft verhuisd. Later heeft hij o.a. nog een 'Digitale Traveller' geïntroduceerd waar productieleiders in bij kunnen houden hoeveel tijd elke handeling kost. De trendanalyses die hierdoor mogelijk werden leveren een besparing op van €100k per jaar.
 
Marcel is 'eager to learn' en hij valt op vanwege zijn gestructureerde manier van werken en het goed creëren van overzicht. Hij werkt zorgvuldig, is georganiseerd en betrouwbaar. Iets wat hem in dank wordt afgenomen. Daarnaast is hij pragmatisch en een teamspeler. Deze zaken, in combinatie met zijn vriendelijke en rustige voorkomen zorgen ervoor dat je hem als een fijne collega mag zien.
 
Marcel heeft een opzegtermijn van 1 maand en een salarisindicatie van €3.800,- per maand.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor de korte- en middellange termijn planning van de technische productie.
  • Demand planning maken op basis van cijfers uit het verleden op een efficiënte manier: o.a. door het groeperen van diverse producten die in het productieproces vergelijkbaar zijn.
  • Planning van materiaal, personeel en machinecapaciteit.
  • Marges inbouwen a.d.h.v Lead Times, verwachtte orders, mogelijk onderhoud e.d.
  • Verantwoordelijk voor de voorraadplanning.
  • Het verbeteren van fouten in het productieproces door in gesprek te gaan met betrokkenen.
  • Verantwoordelijk voor het wekelijks publiceren van diverse monitors voor Productieleiders.
  • Rapporteren aan directie.

Functie

Productieplanner

Leeftijd

39

Woonplaats

Etten-Leur

Salaris

€3.500 tot €4.000

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift.

Computervaardigheden

MS Office (Word & Excel), Minitab, MQ1