Chen (Inkoper)

Chen heeft ruim 5 jaar ervaring als Inkoper. Tijdens haar hbo-opleiding Business Logistics Management is Chen begonnen in de rol van assistent inkoper naast haar afstudeeropdracht. Na het afronden van haar opleiding kon zij in de rol van assistent inkoper blijven en deze heeft zij 5 jaar lang met veel plezier vervuld.

Hierna kreeg zij de kans om junior inkoper te worden. In deze rol was zij naast de coördinatie van het orderproces ook mede verantwoordelijk voor het sourcen naar nieuwe leveranciers en de prijsonderhandelingen die daar bij horen. Na 10 jaar heeft Chen besloten een overstap te maken buiten de organisatie. Deze vond zij in de rol als supply chain manager waarbij zij zowel voor de inkoop als voor het logistieke proces verantwoordelijk was. Echter is gebleken dat de nadruk van de werkzaamheden ligt in het logistieke proces en Chen vooral de rol van inkoper ambieert. Daarom heeft zij in goed overleg met haar werkgever besloten om een uitdaging extern te zoeken wel in de rol van (junior) inkoper.

 

Door mens- en resultaatgericht te werk te gaan zorgt Chen ervoor dat de wensen van de klant binnen gestelde kaders worden vervuld. Zij stroomlijnt de processen van inkoop tot shipping en is daarin de contact persoon bij eventuele problemen, tot het product is afgeleverd bij de klant.  Ze gaat makkelijk het gesprek aan met haar collega’s en externe partijen. Dit leidt ertoe dat ze snel kan schakelen met collega’s wanneer er intern problemen optreden. Bovendien is Chen een leergierige vrouw met een hoog aanpassingsvermogen. Dit blijkt uit het feit dat zij binnen een korte tijd, na het immigreren naar Nederland, haar hbo opleidingen succesvol heeft afgerond.

 

Chen is per direct beschikbaar en heeft een salarisindicatie van € 3.000,- bruto per maand op basis van 40 uur. Chen zoekt de uitdaging tussen de 32 en 40 uur per week.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor het inkoopproces waarbij gekeken wordt naar kwaliteit en levertijd;
  • Verantwoordelijk voor het logistieke proces waaronder inbound/outbound en voorraadbeheer;
  • Inplannen van zee, lucht en trein transport voor internationale zendingen;
  • Contact houden met nationale en internationale leveranciers voor levertijden en kwaliteitscontroles;
  • Uitvoeren van een BSCI-audit op binnengekomen producten. Dit houdt in dat de producten op een humanistische manier zijn ontworpen en geproduceerd.

Functie

Inkoper

Leeftijd

38

Woonplaats

Eindhoven

Salaris

€3.000 tot €3.500

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands voldoende in woord en redelijk in geschrift, Engels, Mandarijn en Kantonees uitstekend in woord en geschrift.

Computervaardigheden

Slim4 en M3 (ERP Systemen), MS office; Excel, Word, PowerPoint