Frans (Logistiek Manager)

Frans is een professional met meer dan vijftien jaar ervaring in de FMCG levensmiddelenbranche, waarvan de afgelopen tien jaar als Shipping en Logistiek Manager. Binnen hetzelfde bedrijf heeft hij functies bekleed van Quality Control Medewerker, tot Accountmanager en Assistent Commercieel Manager. Hij is door de jaren heen steeds meer richting de Supply Chain gegroeid: alles wat met de toeleveringsketen van A tot Z te maken heeft, spreekt hem aan. Als Logistiek Manager was hij verantwoordelijk voor de Logistiek en Planning van de drankendistributie. Hij deed de voorraadcontrole, hielp met de inkoop- en productieplanning en zorgde ervoor dat alle betrokken partijen op tijd de juiste dingen deden. Dit soort coördinerend werk ligt Frans erg goed: eerder was hij bijvoorbeeld ook de Projectleider voor de ERP-implementatie. Het uitzoeken hoe alle bedrijfsprocessen lopen en wat de techniek moet kunnen om dit te ondersteunen ging hem gemakkelijk af. Het bedrijf kampt helaas met teruglopende verkopen. Om deze reden is Frans op zoek naar een nieuwe uitdaging, waar hij zijn brede blik kan gebruiken voor positieve dingen.

Frans is een man met een sterk karakter. Hij is visueel ingesteld en ziet snel het hele proces voor zich. Zijn kracht zit hem in het duidelijk terugvertalen van dit beeld naar wat er moet gebeuren. Als professional is hij duidelijk en weet hij wat hij wil. Verder is Frans als persoon vriendelijk en toegankelijk. Afhankelijk van de prioriteit die iets moet krijgen, hakt hij zelf de knopen door of legt hij die verantwoordelijkheid bij zijn collega's.

Frans is per direct beschikbaar en heeft een bespreekbare salarisindicatie van € 3.600,- bruto per maand, op basis van 40 uur per week.  

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor Logistiek en Planning;
  • Verantwoordelijk voor Administratie en Facturatie;
  • Verantwoordelijk voor inslag-inkoop-goederen & financiële afhandeling;
  • Verantwoordelijk voorraadcontrole (EDI) & beheer;
  • Aansturing van vier medewerkers;
  • Crediteuren- en debiteurenbeheer;
  • Applicatiebeheerder AFAS software;
  • Procesbeheerder Logistiek, Ordermanagement, Finance en Administration;
  • Maandelijkse rapportages marge/omzet/kosten - BTW-ICP aangiften;
  • Functioneel beheer Microsoft 365.

Functie

Logistiek Manager

Leeftijd

43

Woonplaats

Bergen op Zoom

Salaris

€3.000 tot €3.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands en Engels in woord en geschrift

Computervaardigheden

AFAS (ERP), MS Office; Word, Excel