Rick (Inkoper)

Rick is een Inkoper met een kleine 10 jaar ervaring op zak. Na ruim 8 jaar als Inkoper gewerkt te hebben bij een internationaal opererende productie- en handelsorganisatie, is hij terecht gekomen bij een organisatie die software ontwikkelt voor het automatiseren van onder andere productielijnen. Zijn functie was heel breed en zodoende kon hij zijn passie voor het inkopen in deze rol niet goed kwijt. Hij heeft toen besloten op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Helaas heeft de komst van de Coronapandemie en hebben privéomstandigheden ervoor gezorgd dat zijn zoektocht uitgesteld werd. Inmiddels is Rick sinds november 2020 werkzaam bij een productieorganisatie waar hij een operationele en tactische inkooprol vervuld. Daarnaast houdt hij zich bezig met het optimaliseren van verschillende processen en heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan het professionaliseren van de inkoopafdeling. Op dit moment is hij naast het inkopen, ook verantwoordelijk voor een stuk werkvoorbereiding. Om die reden is hij op zoek naar een nieuwe uitdaging waarbij hij zich volledig kan richten op de inkoop. Dit doet hij het liefst in een gecombineerde rol van operationeel en tactisch inkoper, waarbij hij ook bij kan dragen aan het verbeteren van processen.

Om zijn kansen op de arbeidsmark te vergoten is Rick in 2019 op eigen initiatief gestart met het volgen van een Nevi 1-opleiding, welke hij met succes heeft afgerond. Hieruit blijkt ook dat hij gedreven is en daarnaast ook van aanpakken weet. Bovendien is hij resultaatgericht en draait hij er niet graag omheen. Hij denkt goed na over beslissingen, maar houdt er niet van om eindeloos te discussiëren zonder tot een resultaat te komen. Daarnaast draait hij moeiteloos Excel bestanden in elkaar en analyseert hij met gemak data. Deze analytische skills komen goed van pas bij het opstellen van forecasts en de verschillende projecten die hij heeft gedaan.

Rick is fulltime beschikbaar en heeft een opzegtermijn van één maand. Hij heeft een bruto salarisindicatie van € 3.800,- per maand op basis van 40 uur per week.

Werkzaamheden

 • Verantwoordelijk voor de inkoop van materialen en grondstoffen;
 • Onderhouden van nauw contact met leveranciers over planning, voorraad, werkwijzen, veranderingen en leveringen.
 • Voeren van onderhandelingen met leveranciers over prijs- en leveringsvoorwaarden;
 • Afstemmen van de forecast met verkoop- en productieafdeling;
 • Onderzoeken van de markt en inspelen op de nieuwe trends;
 • Inrichten en aanpassen van artikelnummers, prijzen en productie stuklijsten in Navision;
 • Verantwoordelijk voor juiste voorraad en daarbij rekening houden met wet- en regelgeving omtrent opslag van chemische producten;
 • Beoordelen van leveranciersprestaties en aan de hand daarvan afscheid nemen van en zoeken naar nieuwe leveranciers;
 • Kwalificeren van leveranciers en classificeren van A-, B-, C- en D-leveranciers;
 • Optimaliseren van processen in projectvorm, waaronder:
  • Onderzoeken en analyseren van verborgen kosten en implementeren van verbeterplan om deze kosten inzichtelijk te krijgen. Gevolg hiervan is een beter berekende kostprijs;
  • Uitvoeren van een risicoanalyse omtrent leveranciers en naar aanleiding daarvan voor elke leverancier een 2e source zoeken en vastleggen.

Functie

Inkoper

Leeftijd

49

Woonplaats

regio Eindhoven

Salaris

€3.500 tot €4.000

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift.

Computervaardigheden

Navision, Syntess, MS Office (Excel, PowerPoint, Word, Outlook)