Johan (Inkoper)

Johan heeft de afgelopen vier jaar gewerkt als Inkoper binnen de meubelindustrie. Hier heeft hij de Inkoopafdeling gecoördineerd voor zeven winkels in Nederland. Ook was hij het aanspreekpunt van de leveranciers van vijftig merken in het binnen- en buitenland. Hij heeft beurzen bezocht in Milaan en Keulen, en zorgde ervoor dat nieuwe collecties ingekocht werden naar aanleiding van de behoeften van de verschillende locaties. Hierin was hij leidend met betrekking tot het inkopen, verwerking en op tijd leveren van de producten bij alle locaties. Ook was Johan het aanspreekpunt voor de Marketingafdeling binnen het bedrijf. Hij geeft aan welke producten toegevoegd moesten worden aan de website, en controleerde de website op correctheid en relevantie. Johan is op zoek naar een inkopersfunctie binnen de retail waarbij hij verder kan groeien.

Johan is een spontane jongeman die zorgt voor een goede werkstructuur binnen het bedrijf. Afspraak is afspraak bij hem. Hij luistert naar zijn omgeving en kan goed afstand nemen om te relativeren. Hierin luistert hij naar zijn collega’s en zal hij de meningen van anderen ook meenemen. Ook kan hij een situatie goed aanvoelen. Hij weet hoe hij met verschillende meningen om moet gaan en kan hierin snel schakelen. Hij heeft oog voor detail. Hiermee weet hij ieder seizoen opnieuw in te schatten waar het meeste profijt te behalen valt en hoe hij klanten het best kan voorzien in hun behoeften.

Johan heeft een opzegtermijn van twee maanden en een salarisindicatie van € 4.500,-  bruto per maand, op basis van veertig uur per week.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor 50 merken binnen de meubelindustrie;
  • Collectie bepalen aan de hand van vraag en aanbod;
  • Contacten onderhouden met leveranciers;
  • Beurzen bezoeken voor collecties;
  • Schakelen binnen verschillende afdelingen:
    • Marketing ondersteunen bij de introductie van nieuwe collecties;
    • Bedrijfsleiders helpen met de indeling van nieuwe collecties;
  • Margebepaling voor 7 winkels in Nederland.

Functie

Inkoper

Leeftijd

35

Woonplaats

Venlo

Salaris

€4.500 tot €5.000

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands uitstekend in woord en goed in geschrift; Engels goed in woord en geschrift; Duits goed in woord en voldoende in geschrift

Computervaardigheden

MS Office: Word, Excel, Access, Outlook