Jelle (Inkoper)

Jelle is dertien jaar werkzaam bij een elektrotechnisch bedrijf. Hier heeft hij in totaal tien jaar lang een dubbele functie uitgevoerd als Inkoper en Medewerker Crediteurenadministratie, en drie jaar als Operationeel Inkoper. De ochtenden worden besteed aan administratieve werkzaamheden als het voorbereiden, verwerken en registreren van binnenkomende facturen. In de middag is Jelle bezig met het bestellen van onderdelen die worden aangevraagd door projectleiders voor verschillende elektrotechnische installaties. Vervolgens gaat hij onderzoek doen naar het aanbod, kwaliteit en leverbetrouwbaarheid. Aan de hand daarvan maakt hij een selectie van leveranciers om de bestelling bij te plaatsen. Vervolgens houdt Jelle bij wat de status is van de bestelling. Verder is hij verantwoordelijk voor het bijhouden van de administratie van projecten, leveranciers- en ordergegevens. Hij wil zich focussen op inkoop en is daarom op zoek naar een fulltime functie als Inkoper in de technische industrie.

Jelle is een rustige, nuchtere man. Hij is stressbestendig en kan met gemak meerdere balletjes tegelijk hoog houden. Zo kan hij goed zijn eigen werkzaamheden uitvoeren en toch collega’s een helpende hand bieden. Jelle heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en voelt zich ook nauw betrokken bij alle lopende projecten waar hij mee te maken heeft. Dit heeft als gevolg dat als iets niet volgens planning verloopt, hij er persoonlijk voor zorgt dat er een oplossing komt waar alle betrokken partijen mee uit de voeten kunnen. Hij ziet kansen die de meeste mensen over het hoofd zien en anticipeert op een originele manier, waardoor de oplossingen vaak simpel maar effectief zijn.

Jelle heeft een opzegtermijn van een maand met een salarisindicatie van € 3.000,- bruto per maand, op basis van veertig uur per week.

Werkzaamheden

Dit is een splitfunctie met financiële taken behorende tot de crediteurenadministratie. Verder zijn de volgende taken verricht:

  • Het bestellen van benodigde onderdelen, zoals halffabricaten en eindproducten;
  • Onderzoeken van de markt en selecteren van leveranciers;
  • Het onderhouden van leveranciers, waaronder de prefered suppliers;
  • Het waarborgen van de voorraad;
  • Opvolgen van leveringen en controleren of bestellingen op tijd arriveren.

Functie

Inkoper

Leeftijd

35

Woonplaats

Nijmegen

Salaris

€3.000 tot €3.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands en Engels goed in woord en geschrift; Duits voldoende in woord en geschrift

Computervaardigheden

Exact, Navision, AGP, MS Office: Excel, Word, PowerPoint, OneNote, Outlook