Solliciteren vanuit huis? Solliciteer en word uitgenodigd voor een online gesprek met één van onze consultants. Lees hier meer.

Dave (Demand Planner)

Dave heeft bijna 20 jaar ervaring opgedaan binnen de Supply Chain. Binnen een organisatie in de FMCG begon hij als Inventory Planner waarna hij doorgroeide tot Demand Planner. In deze rol was hij verantwoordelijk voor het vertalen van de forecast naar de voorraadstrategie van 2.500 SKU's met een waarde van ruim € 2,5 miljoen. Dave hield hierbij rekening met de interne processen en de levertijden van leveranciers. Door de prestaties dagelijks te monitoren en analyseren kon hij tijdig bijsturen en in samenwerking met de directie naar oplossingen zoeken. Na 17 jaar was Dave toe aan een nieuwe uitdaging en maakte hij de stap naar Productieplanner in de bloemen- en plantensector. Hij plant de productie, waarvan elke stap op een andere locatie op de wereld gebeurt, tot 9 maanden vooruit. Hierbij houdt hij rekening met de belangen van zowel interne- als externe stakeholders om de voorraad optimaal te matchen met de marktvraag. Helaas matcht Dave niet met de wat meer conservatieve bedrijfscultuur waardoor hij open staat voor een nieuwe uitdaging binnen de Supply Chain. 

Dave is een loyale en zeer betrokken collega, die zichzelf voor de volle honderd procent inzet voor een organisatie en daarnaast altijd klaar staat voor zijn collega’s. Zo zat hij ook jarenlang in de ondernemersraad. Met zijn cijfermatig inzicht en ruime ervaring weet hij als geen ander zowel de forecast inzichtelijk te maken als de supply chain processen hierop af te stemmen. Bij dreigende problemen denkt hij proactief mee in oplossingen waardoor hij ook tussentijds zorgt dat de strategie optimaal aansluit op de markt. Dave weet bovendien met zijn overtuigingskracht anderen te enthousiasmeren over zijn plannen. 

Dave is per 1 augustus fulltime beschikbaar en heeft een salarisindicatie van € 4.000,- bruto per maand.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor het opstellen van de korte- en middellange termijn productieplanning (tot 9 maanden vooruit);
  • Beheren en analyseren van de voorraden binnen de verschillende fases van het productieproces verdeeld over locaties wereldwijd;
  • Optimaal matchen van de verkooporders met de beschikbare voorraden en capaciteit, hierbij rekeninghoudend met verschillende interne- en externe stakeholders;
  • Opstellen van voorraad- en productierapportages;
  • Schakelen met de afdeling verkoop omtrent de forecast en problemen in de leveringen/productie;
  • Optimaliseren van de interne processen. 

Functie

Demand Planner

Leeftijd

42

Woonplaats

Rotterdam

Salaris

€4.000 tot €4.500

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands, Engels en Duits goed in woord en geschrift

Computervaardigheden

J.D. Edwards, SQL, Showcase Query en MS Projects, MS Office: Excel, Word, PowerPoint