Dave (Demand Planner)

Dave heeft bijna 20 jaar ervaring opgedaan binnen de Supply Chain. Binnen een organisatie in de FMCG begon hij als Inventory Planner waarna hij doorgroeide tot Demand Planner. In deze rol was hij verantwoordelijk voor het vertalen van de forecast naar de voorraadstrategie van 2.500 SKU's met een waarde van ruim € 2,5 miljoen. Dave hield hierbij rekening met de interne processen en de levertijden van leveranciers. Door de prestaties dagelijks te monitoren en analyseren kon hij tijdig bijsturen en in samenwerking met de directie naar oplossingen zoeken. Na 17 jaar was Dave toe aan een nieuwe uitdaging en maakte hij de stap naar Productieplanner in de bloemen- en plantensector. Hij plande de productie, waarvan elke stap op een andere locatie op de wereld gebeurt, tot 9 maanden vooruit. Hierbij hield hij rekening met de belangen van zowel interne- als externe stakeholders om de voorraad optimaal te matchen met de marktvraag. Helaas matchte Dave niet met de bedrijfscultuur waardoor hij begon aan een nieuwe uitdaging. Doordat deze tijdelijk van aard is, staat hij open voor een nieuwe uitdaging als bijvoorbeeld Supply Chain Planner.

Dave is een loyale en zeer betrokken collega, die zichzelf voor de volle honderd procent inzet voor een organisatie en daarnaast altijd klaar staat voor zijn collega’s. Zo zat hij ook jarenlang in de ondernemersraad. Met zijn cijfermatig inzicht en ruime ervaring weet hij als geen ander zowel de forecast inzichtelijk te maken als de supply chain processen hierop af te stemmen. Bij dreigende problemen denkt hij proactief mee in oplossingen waardoor hij ook tussentijds zorgt dat de strategie optimaal aansluit op de markt. Dave weet bovendien met zijn overtuigingskracht anderen te enthousiasmeren over zijn plannen. 

Dave is per 1 december fulltime beschikbaar en heeft een salarisindicatie van € 4.000,- bruto per maand.

Werkzaamheden

  • Opstellen van de productieplanning van technische producten tot 2 weken vooruit;
  • Rondlopen over de productievloer om de productieplanning te monitoren en te schakelen met productiemedewerkers bij (dreigende) problemen;
  • Schakelen met de afdelingen logistiek en inkoop omtrent benodigde materialen voor de productie;
  • Deelnemen aan wekelijks overleg met verschillende afdelingen en de productie omtrent de aankomende productieorders;
  • Beheren van de voorraad aan technische componenten;
  • Aannemen en verwerken van klantorders en opstellen van salesorders in het systeem;
  • Contact onderhouden met klanten omtrent de product- en leverbeschikbaarheid en vragen omtrent lopende orders;
  • Inplannen van leveringen aan klanten en de hiervoor gemaakte afspraken zoals incoterms communiceren met de afdeling logistiek. 

Functie

Demand Planner

Leeftijd

42

Woonplaats

Rotterdam

Salaris

€4.000 tot €4.500

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands, Engels en Duits goed in woord en geschrift

Computervaardigheden

J.D. Edwards, SQL, Showcase Query en MS Projects, MS Office: Excel, Word, PowerPoint