Solliciteren vanuit huis? Solliciteer en word uitgenodigd voor een online gesprek met één van onze consultants. Lees hier meer.

Shivani (Technisch Inkoper)

Shivani heeft bijna 10 jaar ervaring als inkoper waarvan de laatste twee jaar als Technisch Inkoper. Binnen een productiebedrijf van high-tech machines werkte ze nauw samen met de engineers om voor elk project de beste onderdelen in te kopen. Door een faillissement moest Shivani noodgedwongen de stap maken naar haar huidige organisatie, een ingenieursbureau in de maritieme sector. Voor 7 schepen, die wereldwijd projecten uitvoeren, koopt zij op maat gemaakte technische onderdelen, standaardcomponenten en materialen in. Ze onderhandelt met internationale leveranciers over de prijs en levercondities en houdt vervolgens nauw contact om de productie- en leverprocessen te monitoren. Shivani is hierdoor een essentiële schakel voor de engineers om hun wensen zo goed mogelijk te vertalen tegen een zo gunstig mogelijke prijs. Hoewel Shivani het erg naar haar zin heeft, is er helaas een reorganisatie op komst waardoor ze geen garantie krijgt op een nieuw contract. Met deze reden staat zij open voor een nieuwe uitdaging als Inkoper. 

Shivani is een spontane en gedreven dame die zich processen en informatie snel eigen maakt. Enkele jaren geleden kreeg ze voor het eerst te maken met technische producten en leerde snel om technische tekeningen af te lezen. Ze schakelt hierdoor gemakkelijk met de Engineers. Shivani denkt bovendien meerdere stappen vooruit en durft hierbij ook te kiezen voor een moeilijkere weg, als dit de prijs/kwaliteit-verhouding van producten vergroot. Ze zit daarnaast kort op haar leveranciers waardoor ze ervoor zorgt dat de gemaakte afspraken worden nagekomen.

Shivani heeft een opzegtermijn van één maand, is voor 32 uur per week beschikbaar en heeft een salarisindicatie van €4.000,- bruto per maand op basis van 40 uur per week.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor het leveren van alle technische benodigdheden van 7 schepen ten behoeve van het uitvoeren van offshore-projecten; 
  • Inkopen van technische componenten en materialen ten behoeve van de voorraad;
  • Inkopen van op maat gemaakte (reserve)onderdelen op basis van technische tekeningen;
  • Vergelijken en selecteren van producten en leveranciers aan de hand van technische specificaties;
  • Onderhandelen met internationale leveranciers over prijzen en levercondities;
  • Controleren en verwerken van prijsaanvragen, offertes en inkooporders in het systeem; 
  • Oplossen van problemen zoals foutieve leveringen en/of kwaliteitsproblemen;
  • Contact onderhouden met internationale leveranciers omtrent lopende orders en toezien op een tijdige productie en levering; 
  • Schakelen met de Engineers en leveranciers omtrent productspecificaties, kwaliteitseisen en bijbehorende productmogelijkheden.

Functie

Technisch Inkoper

Leeftijd

36

Woonplaats

Den Haag

Salaris

€3.500 tot €4.000

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift.

Computervaardigheden

Navision, SAP en Cosmos & MS Office; Excel (uitstekend), Word en PowerPoint.