Martijn (Demand Planner)

Martijn is in het bezit van drie wo-diploma's, waaronder een BSc International Business, MSc Strategic Entrepreneurship en MSc Supply Chain Management. Hij heeft ruim 5 jaar werkervaring opgedaan binnen de Supply Chain. Binnen zijn huidige functie als Demand Planner bij een internationale productieorganisatie binnen de voedingsmiddelenindustrie is hij verantwoordelijk voor de demand planning voor 6 verschillende productielocaties. Zo stelt hij de statistische forecast op voor 3500 SKU's aan de hand van de sales prognose en historische data tot 3 jaar terug en stuurt hij 3 supply chain planners, 3 vendor planners en 1 customer service medewerker aan. Daarnaast stelt hij de demand review op aan de hand van de resultaten van afgelopen maand en de verwachting voor de komende 12 maanden als input tijdens S&OP meetings. Ook is hij betrokken bij new product introductions. Ondanks dat Martijn zijn functie met plezier uitvoert, zit hij niet op zijn plek, omdat de bedrijfscultuur niet in lijn is met zijn persoonlijkheid. Met deze reden is hij op zoek naar een nieuwe analytische uitdaging binnen de Supply Chain. 

Martijn  is een aardige en zelfverzekerde jongeman die vastberaden is in alles wat hij zowel op persoonlijk vlak als voor organisaties wil bereiken. Een dromer en een doener tegelijkertijd en dat is een unieke combinatie. Hij is analytisch sterk en communicatief vaardig. De rode draad in een warboel van data weet hij te vinden en om te zetten naar informatie, zodat het voor iedereen te begrijpen is.

Martijn  heeft één maand opzegtermijn, is fulltime beschikbaar en heeft een salarisindicatie van € 4.500,- bruto per maand.  

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor de demand planning;
  • Opstellen van de statistische forecast aan de hand van de sales prognose en historische data tot 3 jaar terug;
  • Aansturen van 3 supply chain planners, 3 vendor planners en customer service; 
  • Analyseren en monitoren van de nauwkeurigheid van de forecast;
  • Opstellen van de demand review aan de hand van de resultaten van afgelopen maand en de prognose voor de komende 12 maanden als input voor S&OP meetings; 
  • Dagelijks schakelen met 6 productielocaties; 
  • Monitoren markttrends, promoties en andere invloeden op de verkopen en past de forecast en het demand plan hierop aan waar nodig;
  • New product introductions; 
  • Managementrapportages opstellen omtrent KPI’s en de forecast.

Functie

Demand Planner

Leeftijd

24

Woonplaats

Rotterdam

Salaris

€4.500 tot €5.000

Opleidingsniveau

WO

Talenkennis

Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift. Frans goed in woord en geschrift. Duits en Spaans basis in woord en geschrift.

Computervaardigheden

Ms Dynamics AX en NAV, R Programming en MS Office; Excel (Excellent user), Word en PowerPoint.