Guus (Productie Manager)

Guus is een volleerd Manager Productie binnen de voedingsmiddelenproductie met ervaring in het opzetten van een volledig nieuwe productielocatie tot het leiden en optimaliseren van diverse teams en processen. Zo is hij verantwoordelijk geweest voor het aansturen van een enkele productieafdeling tot hele sites met 230 man. Daarnaast is Guus veel ingezet op het herinrichten en optimaliseren van productieprocessen met als doel het verhogen van kwaliteit en productiviteit. Ter illustratie: Guus verhoogde de productiviteit van een productielijn van 40K per week naar 120K per week. Hij wist bij een andere werkgever de productie output van 85 kg per manuur naar 125 kg per manuur te realiseren en door het ploegensysteem onder de loep te nemen, heeft Guus voor zijn werkgever op verschillende lijnen de personeelskosten weten te drukken. Bij zijn huidige werkgever vervult Guus momenteel een driedubbele rol. Hij stuurt als Afdelingsleider niet één maar twee afdelingen aan én vanwege het vertrek van de Voorman neemt hij voor één van de afdelingen ook de operationele aansturing voor zijn rekening. Vanwege dit takenpakket kan hij zich niet focussen op procesverbeteringen. Guus is dan ook op zoek naar een nieuwe baan waarin de balans tussen leidinggevende skills met procesoptimalisatie gerestaureerd wordt. 

Guus heeft zijn hart verloren aan de voedingsmiddelenproductie. Afkomstig uit een bakkersgezin is hem dat met de paplepel ingegoten. De dynamiek binnen de food is wat hem betreft uniek en dat maakt dat de mensen waarmee je werkt over een bijzondere mentaliteit beschikken. Alles om de machines draaiende te houden en de producten tijdig en kwalitatief goed bij de klant te kunnen leveren. Guus draagt hieraan bij middels zijn coachende leidinggevende vaardigheden én zijn talent om processen te perfectioneren. Dat heeft hij middels verschillende ervaringen in het verleden meermaals bewezen. Guus is vaak op de operatie te vinden; "daar gebeurt het ten slotte". Hij heeft aandacht voor de mens en durft buiten de lijntjes te denken om zaken te verbeteren. 

Guus heeft een maand opzegtermijn. Hij is beschikbaar voor fulltime functies in dagdiensten met een salarisindicatie van € 5.000,- bruto per maand. 

Werkzaamheden

 • Verantwoordelijk voor het productieproces coating;
 • Direct aansturen van een Voorman en 20 medewerkers;
 • Sinds april tevens verantwoordelijk voor de afdeling assemblage waar tevens de voorman ontbreekt;
  • Aansturen van 18 medewerkers;
  • Vertalen van de planning naar de vloer;
  • Opvolgen van de planning;
  • Voeren van functioneringsgesprekken;
  • Bijhouden van het ziekteverzuim;
  • Verzorgen van de verlofplanning;
  • Inwerken nieuwe collega's. 

Functie

Productie Manager

Leeftijd

58

Woonplaats

Regio Weert

Salaris

Meer dan €5.000

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands, Engels en Duits goed in woord en geschrift.

Computervaardigheden

MS Office (Excel, Word, Outlook)