Mike (Supply Chain Engineer)

Mike heeft in 2018 zijn Bachelor Technische Bedrijfskunde afgerond. Vanaf november 2018 is Mike actief in de rol van Logistiek Engineer bij een grote internationale logistieke dienstverlener. Hier is Mike verantwoordelijk voor het in kaart brengen van logistieke processen waaronder goederenstromen, voorraadbeheer en doorlooptijden van productgroepen. Bij zijn huidige werkgever schakelt de organisatie over naar een nieuw WMS-systeem waar Mike verschillende algoritme’s (veranderingen van werkwijze ‘s) aanpast in het systeem waardoor optimalisering plaats vindt. Mike wil graag de switch maken van de logistieke sector naar de Supply Chain omdat hier zijn interesse ligt. Mike zoekt de uitdaging in de Supply Chain als Planner.

 

Mike is een kei in het organiseren en plannen. Door zijn hoofd koel te houden in complexe situaties weet hij problemen met een hoge prioriteit als eerste af te handelen om zo een probleem stapsgewijs te kunnen oplossen. Ook is Mike van mening dat problemen samen sneller opgelost zijn. Dit doet hij door verschillende collega’s, met kennis op diverse relevante gebieden, te betrekken zodat een probleem vanuit meerdere invalshoeken kan worden aangevlogen. Bij zijn afstudeeropdracht heeft Mike een spin in het web moeten zijn. Hij heeft in vrij korte tijd zoveel informatie weten te verzamelen om een nieuwe functiebeschrijving te schrijven voor 2 interne afdelingen waardoor het productieproces geoptimaliseerd werd.

 

Mike is per 1 september beschikbaar en heeft een salarisindicatie van € 2.900,- per maand op basis van 40 uur per week. 

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor het in kaart brengen van de huidige logistieke processen waaronder inkoop, voorraad, repacking en outbound;
  • Intern meekijken bij de bovengenoemde afdelingen;
  • Aanpassen van algoritmes in het WMS-systeem;
  • Contact onderhouden met klanten en andere vestigingen over de implementatie van nieuwe logistieke processen;
  • Verantwoordelijk voor het voorraadbeheer;
  • Bezoeken van 5 interne vestigingen in Zuid Afrika, Gent, Japan en America;
  • Fysiek meelopen bij deze vestigingen en verbetervoorstellen voordragen, waaronder de implementatie van een nieuw WMS-systeem.

Functie

Supply Chain Engineer

Leeftijd

25

Woonplaats

Eindhoven

Salaris

€2.500 tot €3.000

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift.

Computervaardigheden

RedPrairie, SPSS, SolidWorks, Adobe illustrator, MS Office (Excel, PowerPoint, Word, Outlook)