Joey (Inkoper)

Joey heeft bijna 4 jaar ervaring binnen de Supply Chain als Operationeel Inkoper. Na het behalen van zijn Bachelor is Joey gestart in de functie van Inkoper, bij een grote internationale productie en handelsorganisatie, waar Joey nog steeds werkzaam is. Hier is hij verantwoordelijk voor het gehele inkooptraject. Hij koopt hulp-en grondstoffen in, sourcet nieuwe leveranciers en bezoekt een aantal keer per jaar beurzen in diverse landen om trends te volgen. Joey ambieert de functie van Inkoper, maar heeft onvoldoende affiniteit met het management waarmee hij samenwerkt. Joey is op zoek naar een fulltime functie als Operationeel Inkoper in de Supply Chain waar hij zichzelf in de komende jaren kan ontwikkelen tot een strategisch of Tactisch Inkoper.

 

Door Joey’s stressbestendigheid weet hij zijn hoofd koel te houden in complexe situaties. De organisatie waarvoor hij werkt, is in procedure met het openen van een aantal nieuwe retail-panden in Engeland. Naast zijn dagelijkse werkzaamheden heeft Joey nauw contact met de verschillende contactpersonen hiervan. Aangezien de panden sinds kort geopend zijn is er een behoorlijke druk op het tijdig leveren van de juiste hulp-en grondstoffen aan deze filialen. Joey zorgt ervoor dat de hulp-en grondstoffen die daar naartoe gestuurd worden aan een bepaalde specificatie voldoen. Bovendien is Joey bereidt om een stapje verder te gaan voor zijn werkgever. Naast zijn huidige werkzaamheden gaat Joey een aantal keer per jaar langs bij verschillende winkels om daar presentaties en cursussen te geven aan het personeel om een ondersteunende rol. Tevens vindt hij het interessant om zijn kennis te blijven verbreden om de juiste trends te kunnen blijven volgen.

 

Joey heeft een opzegtermijn van 2 maanden en een salarisindicatie van € 3.300,- op basis van 40 uur per week.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor het inkopen van grond- en hulpstoffen tegen een waarde van € 15.000.000,- op jaar basis;
  • Contact onderhouden met klanten en leveranciers met betrekking tot levertijden, veranderingen in bestellingen en adviseren van de juiste producten;
  • Verantwoordelijk voor het voorraadbeheer;
  • Controleren van de kwaliteit van hulp-en grondstoffen;
  • Voeren van prijsonderhandelingen met leveranciers;
  • Beoordelen en sourcen van nieuwe leveranciers in Azie;
  • Informeren van de aftersales afdeling met betrekking tot verschillende hulp- en grondstoffen;
  • Bezoeken van gemiddeld 5 beurzen per jaar in Nederland, België, Duitsland, Polen, Roemenië, China, Italië en Spanje;
  • Aansturen van 4fte waaronder, 1 administratief medewerker en 3 magazijn medewerkers;
  • Presentatie's en voorlichtingen geven aan winkeliers met betrekking tot nieuwe trends en producten in de markt.

Functie

Inkoper

Leeftijd

26

Woonplaats

Eindhoven

Salaris

€3.000 tot €3.500

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift.

Computervaardigheden

DOZ (ERP), Prezi, Blind type, MS Office (Excel, PowerPoint, Word, Outlook)