Bas (Productieplanner)

Bas is nu al zo’n 4 jaar werkzaam als Productieplanner bij een distributiecentrum. Hij is verantwoordelijk voor het wekelijks maken van de productieplanning voor 7 productielijnen, aan de hand van binnenkomende orders en de ritplanning, welke eveneens ook tot zijn takenpakket behoren. Dagelijks maakt hij de personeelsplanning van 250-400 werknemers op basis van de verwachte orders en geprognotiseerd aantal colli. Daarnaast monitort en stuurt hij de productieplanning bij op de DKW en Versafdelingen en draagt hij bij aan procesverbeteringen op de werkvloer. Bas is op zoek naar een functie binnen de Supply Chain waar hij mag meewerken en meedenken aan het optimaliseren van de werkprocessen en waarbij genoeg afwisseling in werkzaamheden is.

Bas is analytisch, assertief en vooruitstrevend. Hij is altijd op zoek naar een betere en efficiëntere manier van werken, zo is hij graag bezig met procesverbeteringen binnen de organisatie. Controles uitvoeren en aantallen berekenen doet hij erg nauwkeurig en hij is er dan ook van overtuigd dat deze altijd kloppen, in de praktijk wordt dit ook bewezen. Hij is stressbestendig, weet het overzicht te bewaren en prioriteiten te stellen, bij calamiteiten weet hij snel te schakelen en bepaald hij welk proces eerst afgehandeld moet worden. Vanwege zijn studie, Toegepaste Cognitieve Psychologie, heeft Bas een bepaald denkvermogen ontwikkeld en weet hij goed in te spelen op bepaalde wensen en verlangens van andere medewerkers of klanten. Hij is sociaal en brengt veel humor en gezelligheid met zich mee op de werkvloer.

Bas heeft een opzegtermijn van 1 maand en een salarisindicatie van € 4.200,- bruto per maand.

Werkzaamheden

 • Verantwoordelijk voor het volledig en op afgesproken tijdstip plannen van de transportritten voor >750 Jumbo-winkels
 • Monitoren vanuit het dashboard en continu bijsturen van de productie op de DKW en Versafdelingen, zodat alles op tijd klaar staat de chauffeurs zo min mogelijk stops maken;
 • Wekelijks maken van de productieplanning aan de hand van orders en de ritplanning;
 • Monitoren en aansturen van 7 productielijnen;
 • Dagelijks inplannen van de ritten van de vaste transporteurs;
 • Laaddocks efficient indelen;
 • Personeelsplanning maken op basis van verwachte winkelbestellingen voor de volgende dag;
 • Personeelsplanning voor 250-400 medewerkers (incl. uitzendkrachten) maken voor de volgende week, op basis van geprognotiseerd aantal colli;
 • Draagvlak creëren bij de Teamleiders van diverse afdelingen;
 • Tussen 15:00 en 16:00 forecast maken en bespreken voor de volgende dag;
 • Procesverbeteringen op de werkvloer, zoals de vulgraad van verzamelcontainers verhogen maar het gewicht niet en het inzetten van losdeuren als laaddeuren. 

Functie

Productieplanner

Leeftijd

35

Woonplaats

Eindhoven

Salaris

€4.000 tot €4.500

Opleidingsniveau

WO

Talenkennis

Nederlands uitstekend in woord en geschrift. Engels goed in woord en geschrift. Duits voldoende in woord en geschrift.

Computervaardigheden

SAP, Locus, Medea, MS Office (Word, Excel, Access, Outlook)