Melissa (Productieplanner)

Melissa is ruim 11 jaar werkzaam bij haar huidige werkgever, een metaalbewerker gespecialiseerd in het vervaardigen van edele metalen, waarvan zij 9 jaar de functie als Productieplanner vervult. Melissa zet verkooporders om in een productieplanning. Dit doet ze een jaar vooruit en dagelijks stelt ze haar planning n.a.v. ad hoc wijzigingen bij. Bij het opstellen van de planning is het van belang om rekening te houden met diverse chemicaliën die van invloed kunnen zijn op de gezondheid van productiemedewerkers. Melissa heeft tijdens haar studie geleerd welke stoffen samen kunnen en welke middelen schadelijk zijn voor een mens. Melissa schrijft, naast haar planwerkzaamheden, ook nog diverse werkinstructies voor collega’s. Bovendien is het haar gelukt om de routing van de productieorder te optimaliseren van 15 naar 2 handelingen. In haar huidige rol vervult Melissa een combinatie van 3 functies. Maar de meeste energie haalt zij uit een Plannersrol. Daarom is zij latent op zoek naar een nieuwe uitdaging in de rol van een Planner zodat ze daar focus op kan leggen.

Melissa houdt van orde en structuur. Zo heeft ze diverse schema’s in Excel ontwikkeld, waarmee bepaalde informatie voor haar zelf, maar ook voor haar collega’s, in een oogopslag zijn af te lezen. Verder is Melissa een persoon die graag in mogelijkheden denkt. Wanneer zich bij de productie een bepaald probleem voordoet, dan onderzoekt zij de aard van het probleem en lost dit op, zodat deadlines behaald worden. Verder is Melissa niet vies van hard werken en is zij communicatief sterk. Overigens is zij rechtlijnig en spreekt eerlijk uit wat zij ergens van vindt. Dit maakt dat iedereen weet waar hij/zij aan toe is, wat erg handig is bij interne aansturing van collega’s en de communicatie met klanten.

Melissa heeft een bruto salarisindicatie van € 3.000,- per maand op basis van 40 uur per week. Zij heeft een opzegtermijn van 1 maand.

Werkzaamheden

  • O.b.v. verkooporders opstellen (op jaarbasis) en bewaken (per dag) van de productieplanning;
  • Opstellen van personeelsplanning rekeninghoudend met bepaalde chemicaliën en de gezondheid van collega’s;
  • In kaart brengen van benodigde grondstoffen en capaciteit;
  • Communiceren met de klant en eventueel aanpassen van de productieplanning;
  • Bijsturen bij veranderingen in het productieproces;
  • Coördineren van kwaliteitscontroles;
  • Afstemmen van de levertijd met leveranciers en klanten;
  • Monitoren en evalueren van productieplannen.

Functie

Productieplanner

Leeftijd

34

Woonplaats

Regio Den Bosch

Salaris

€3.000 tot €3.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift.

Computervaardigheden

SAP en Microsoft Office (Excel, Word, PowerPoint en Outlook).