Luc (HBO Starter Supply Chain)

Vanaf september verwacht Luc zijn hbo-diploma Logistics Management in zijn bezit te hebben. Voor zijn afstudeeronderzoek heeft Luc onderzoek gedaan naar het voorraadbeheer van spare parts en assemblage onderdelen om te achterhalen waar het ontstaan van overschot en tekorten vandaan komt. Uit zijn onderzoek heeft Luc kunnen concluderen dat het essentieel is om de fastmovers wekelijks te tellen, met als doel voorraadoverschotten en -tekorten te voorkomen en hiermee de leverbetrouwbaarheid te verhogen. Dit heeft Luc dan ook in zijn verbetervoorstel aangedragen. Luc is op zoek naar een startersfunctie binnen de Supply Chain of Logistiek waar hij zichzelf verder kan ontwikkelen.

 

Luc weet zijn operationele en analytische vaardigheden uitstekend te benutten, dit blijkt uit zijn eerdere stages. Hij kan uitstekend uit de voeten met operationele werkzaamheden, maar houd altijd een oog in het zeil om potentiele verbeteringen te spotten. Tijdens zijn studie heeft Luc zijn vaardigheden in een team uitstekend weten vorm te geven. Hij benut met name de individuele krachten van zichzelf en collega’s in een samenwerking. Wanneer je bekent bent met de serie Suits, is Luc de Mike Ross in de logistieke wereld. Zijn geheugen laat hem nooit in de steek.

 

Luc is vanaf september fulltime beschikbaar en heeft een salarisindicatie van € 2.400,- bruto per maand.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor het in kaart brengen van een spare parts en assemblage voorraadbeheer om een duidelijkere structuur aan te brengen voor de Inkoop afdeling;
  • Analyseren van processen op de afdeling, Inkoop, Warehousing en After Sales;
  • Afnemen van interviews met de medewerkers op alle afdelingen;
  • Analyseren van Inkoop, Warehousing en Aftersales data uit het systeem Navision;
  • In kaart brengen van de terugkomende vraag van klanten om een verwachtingspatroon te kunnen creëren (forecast);
  • Analyseren van SKU's door middel van een FSN analyse (fast movers, slow movers, non movers) toe te passen;
  • In kaart brengen van de 75% fast movers, 20% slow movers en 5% non movers;
  • Voorstel aangedragen om de fast movers wekelijks te tellen, slow movers maandelijks te tellen en non movers ieder half jaar te tellen om zo een overzicht te creëren voor de Inkoop afdeling.

Functie

HBO Starter Supply Chain

Leeftijd

22

Woonplaats

Weert

Salaris

€2.000 tot €2.500

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift, Duits voldoende in woord en geschrift.

Computervaardigheden

Navision, MS Office, (Word, Excel (goed), PowerPoint)