Younes (WO Starter Supply Chain)

Younes is een WO starter Supply Chain Management met zo'n 2 jaar werkervaring. Op dit moment zit hij in de afrondende fase van zijn afstudeerstage bij een grote logistieke dienstverlener. Hier is hij bezig met het optimaliseren van de informatievoorziening vanuit leveranciers omtrent dangerous goods. Younes heeft daarnaast procesrisico's in kaart gebracht van dangerous goods in het magazijn, plattegronden samengesteld, risico-analyses uitgevoerd en een adviesrapport uitgeschreven met verbetervoorstellen. Tussen zijn studies door heeft hij ook gewerkt als Junior Finance Consultant en Support Medewerker. Als Junior Finance Consultant was hij verantwoordelijk voor het verloop van de processen, vanaf de binnenkomst van facturen tot aan de betaling hiervan. Younes functioneerde als Support Medewerker op het gebied van verandermanagement en optimalisaties. Denk hierbij aan het opstellen van kostenbesparing- en procesoptimalisatieplannen in samenhang met verschillende analysemethoden zoals LEAN, QRM en TPM. Aangezien Younes bijna klaar is met zijn afstudeerstage, is hij op zoek naar een uitdagende functie in de Supply Chain. Bij voorkeur als Supply Chain Analist/-Engineer of - Coördinator. 

Younes is een gemotiveerde en leergierige jongeman. Hij is gedreven om zichzelf te ontwikkelen en uitdagingen aan te gaan. Daarnaast is hij communicatief vaardig en werkt hij graag samen met collega's. Doordat Yousef creatief weet te denken en initiatief durft te nemen weet hij problemen gemakkelijk om te buigen naar oplossingen. Ook is hij flexibel en informeel ingesteld, wat maakt dat hij erg gewaardeerd wordt door de mensen om hem heen. 

Younes is in overleg beschikbaar en heeft een salarisindicatie van € 2.800,- bruto per maand. 

Werkzaamheden

 

 • Process risico’s in kaart gebracht voor de opslag van de dangerous goods in het magazijn.
 • Magazijn design risico’s in kaart gebracht voor zowel de dangerous goods als de design veiligheidsrisico’s.
 • Dangerous goods plattegrond samengesteld voor de omvang en locatie van de opgeslagen dangerous goods in het magazijn.
 • Veiligheidsvoorzieningen plattegrond samengesteld voor het beoordelen van de aanwezige veiligheidsvoorzieningen in het magazijn.
 • (kwalitatieve) risico analyses uitgevoerd.
 • Verdiept en kennis opgedaan van de ADR wetgeving betreft de opslag en transport van dangerous goods.
 • Adviesrapport geschreven en verbetervoorstellen ingediend bij het TM voor het reduceren van de bestaande risico’s voor zowel de opslag van dangerous goods als de design van het magazijn.

Implementatie

 

De informatievoorziening vanuit de (hoofd)leverancier betreft dangerous goods geoptimaliseerd. Concreet betekende dit:

 

 • Maken van afspraken met de leverancier voor het leveren van de complete en juiste informatie;
  • Deze informatie heeft betrekking op de opslag en veiligheid in het magazijn en transport van dangerous goods.
 • Juiste informatie koppeling van het systeem van de leverancier naar het gebruikte ERP en WMS systeem bij werkgever;
  • Deze koppeling heeft betrekking op het ERP systeem SAP waarbij is gekeken om het gebruikte SAP systeem van de leverancier te koppelen aan het gebruikte SAP systeem bij werkgever (intern);
 • Juiste en volledige informatievoorziening naar de transporteur:
 • Optimaliseren van de informatievoorziening naar de transporteur. Denk hierbij aan essentiële informatie voor de transport van dangerous goods op een CM;
 • Organiseren van kennis- en bewustzijn trainingen voor werknemers die dagelijks in het magazijn werken met goederen waarbij aanvullende kennis vereist is. Online trainingen bestaande uit video’s met aanvullende vragen.

Functie

WO Starter Supply Chain

Leeftijd

24

Woonplaats

Regio Tilburg

Salaris

€2.500 tot €3.000

Opleidingsniveau

WO

Talenkennis

Nederlands, Engels en Turks, uitstekend in woord en geschrift. Duits, voldoende in woord en geschrift.

Computervaardigheden

MS Office (Excel, Word, Outlook, Powerpoint), SAP, Oracle.