Michel (Productieplanner)

Michel is een productieplanner met meer dan drie jaar ervaring. Bij zijn huidige werkgever stelt hij, in SAP, een efficiënte productieplanning op voor drie dagen vooruit. Daarbij houdt hij rekening met de afgesproken levertijden en het nakomen hiervan, het zo efficiënt mogelijk benutten van de capaciteiten, soepel opvangen van plotselinge mutaties, bereiken van zo kort mogelijke doorlooptijden en het minimaliseren van derving. Ondanks dat Michel zijn werkzaamheden als productieplanner met veel plezier verricht, is hij vanwege Covid-19 op zoek.

Michel is analytisch sterk en bewaakt het overzicht door een goede planning op te stellen. Hij stelt een efficiënte planning op en benut alle capaciteiten. In zijn planning stelt hij de juiste prioriteiten. Zo behaalt hij maandelijks de gestelde deadlines, wat tevens blijkt uit de rapportages. Michel is een leergierig persoon. Hij maakt nieuwe informatie en vaardigheden snel eigen. Verder is Michel een medewerker die graag zijn collega’s ondersteunt, ook bij afwezigheid van zijn collega’s neemt hij hun taken over. Met zijn stressbestendigheid, kan hij dit wel aan. Want hij blijft rustig en presteert, onder werkdruk, optimaal door goede prioriteiten te stellen.

Michel heeft een opzegtermijn van één maand en een bruto salarisindicatie van € 3.850,- per maand.

Werkzaamheden

  • Maken van een drie daagse efficiënte productieplanning in SAP (ECC6 & SCM) en Xtrim voor machines en standalone rewinders;
  • Bijstellen/-sturen van de planning bij problemen, zoals uitval van machines, in de productie;
  • Analyseren en optimaliseren van productieprocessen, dit middels een goede planning;
  • Verwerken van fabrieksinformatie m.b.t. problemen in de productie;
  • Afhandelen van sales gerelateerde vragen en de afdeling sales voorzien van een forecast;
  • Verwerken van een handmatige forecast, in SAP, voor een maand vooruit;
  • Ondersteunen van collega planners bij hun afwezigheid;
  • Controleren in hoeverre de orders klaar zijn om te verzenden. Wanneer dit niet het geval is, wordt de planning bijgesteld.

Functie

Productieplanner

Leeftijd

50

Woonplaats

Regio Venlo

Salaris

€3.500 tot €4.000

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Uitstekende beheersing van de Nederlandse en de Duitse taal in woord en geschrift. Goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.

Computervaardigheden

SAP (ERP), MS Axapta & MS Office (Word, Excel, PPT & Outlook).