Danieël (HBO Starter Supply Chain)

Vanaf november verwacht Daniël zijn hbo-diploma Logistics Management in zijn bezit te hebben. Voor zijn afstudeeronderzoek heeft Daniël onderzoek gedaan naar het optimaliseren van het warehouse om de bezettingsgraad van 95% terug te dringen naar 90%. Uit zijn onderzoek heeft Daniël kunnen concluderen dat bepaalde producten in het magazijn momenteel niet verkocht worden, waardoor deze producten onnodig ruimte in beslag nemen. Als verbetervoorstel heeft Daniël aangedragen om deze producten met korting te verkopen bij klanten die de producten eerder hebben afgenomen om ze daarna uit het assortiment te halen. Bij implementatie levert dit een besparing op van 5% van de bezettingsgraad. Daniël is vanaf eind oktober op zoek naar een startersfunctie als Teamleider Logistiek of Teamleider Productie, zodat hij zijn leidinggevende ervaringen kan combineren met de logistieke kennis van supply chain processen uit zijn opleiding.

 

Als teamleider bij een recreatiecentrum heeft Daniël zijn leidinggevende skills ontwikkeld. Hij is een nuchtere jonge man. In een stressvolle situatie weet Daniël goed het overzicht te bewaren en de situatie in goede banen te leiden. Op school dreigde een project te falen, waardoor Daniël in moest grijpen. Zijn mede studenten zagen het niet meer zitten, maar Daniël wist hen te motiveren om alles te geven. Dit resulteerde in een succesvol project dat met een 8.5 werd beoordeeld. Daarnaast is hij er niet vies van om anderen te helpen. Zo heeft Daniël in zijn eigen vakantie een medestudent geholpen om een project met succes te verdedigen. Zijn karakteristieke eigenschappen maakt hem de ideale stater voor een functie als Teamleider.

 

Daniël is vanaf november fulltime beschikbaar en heeft een salarisindicatie van € 2.400,-.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor het optimaliseren van de warehouse capaciteiten om de bezettingsgraad van 95% te verlagen naar 90%;
  • Afnemen van intervieuws met Magazijnmedewerkers, Management en de Inkoopafdeling;
  • In kaart brengen van het warehous proces door mee te lopen en indelingen analyseren;
  • Scenario 1, stellingen korter bij elkaar te zetten zodat er een nieuwe stelling bijgeplaatst kan worden;
  • Scenario 2, loodsuitbreiding aan de voorkant waardoor de capaciteitt verhoogt wordt met 150 pallets;
  • Scenario 3, Voorraad verkleinen door Non movers met korting te verkopen en uit het assortiment te halen waardoor de capaciteit wordt verhoogt met 50 pallets;
  • Geconcludeerd dat scenario 1 en 2 geen opties zijn, waardoor scenario 3 het beste uit de test komt en dit aangedragen als verbetervoorstel.
  • Bij het implimenteren van scenario 3 wordt de bezettingsgraag verlaagt van 95% naar 90%.

Functie

HBO Starter Supply Chain

Leeftijd

25

Woonplaats

Den Bosch

Salaris

€2.000 tot €2.500

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands en Engels goed in woord en geschrift, Duits voldoende in woord goed in geschrift

Computervaardigheden

MS Office (Word, Excel(goed), PowerPoint)