Richard (Logistiek Engineer)

Richard heeft bijna 10 jaar ervaring in een logistieke omgeving. Begonnen als Transportplanner en nu doorgegroeid naar Logistics Engineer. In zijn huidige functie is Richard verantwoordelijk voor het ontleden van logistieke processen en het aandragen en implementeren van verbetervoorstellen. Aan de start van Richard zijn huidige functie was de voorraad 92% accuraat, door middel van zijn verbetervoorstellen en implementaties heeft hij dit verhoogd naar 99,6%. Momenteel is Richard een nieuw scan systeem aan het implementeren en heeft hier een coördinerende rol in. Wegens onzekerheid in zijn huidige functie is Richard op zoek naar een nieuwe uitdaging. Door zijn brede kennis en interesse zoekt hij zijn nieuwe uitdaging in een rol als Logistiek Supervisor dan wel Supply Chain Planner.

 

Aan doorzettingsvermogen heeft Richard geen gebrek. Hij is in de logistieke wereld onder aan de ladder begonnen en heeft nog enkele treden te gaan totdat hij bij de top is. Hoewel Richard moest inleveren op inkomsten heeft hij de kans met beide handen aangegrepen om zichzelf in een nieuwe branche verder te gaan ontwikkelen en met succes. Hij heeft deze groei mogelijk weten te maken door secuur aan de slag te gaan. Hij plant alles vooruit en weet in ad hoc situaties snel te schakelen om toch het gewenste resultaat te behalen. Tijdens zijn werkzaamheden als Logistiek Supervisor heeft hij zijn mensenkennis verder ontwikkeld. Hoewel hij al een aantal jaar geen Supervisor meer is, komen de werknemers nog steeds bij hem met vragen.

 

Richard heeft een opzegtermijn van 2 maanden en een salarisindicatie van € 3.700,- op basis van 40 uur per week.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor het optimaliseren van alle logistieke processen binnen de automotive;
  • Coördineren en implementeren van logistieke verbetervoorstellen, zoals het nieuwe scansysteem;
  • Verantwoordelijk voor de optimalisatie van de warehouse indeling;Presenteren van verbetervoorstellen aan het management;
  • Samenstellen van een projectteam voor de implementaties;
  • Beheren van de voorraad en tijdig ingrijpen bij afwijking;
  • Coördineren van voorraadtellingen per kwartaal;
  • Schakelen tussen productie, logistiek en management.

Functie

Logistiek Engineer

Leeftijd

37

Woonplaats

Helmond

Salaris

€3.500 tot €4.000

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift

Computervaardigheden

NPS, MS Office (Word, Excel(goed), PowerPoint)