Ricardo (Inkoopmanager)

Ricardo is een Inkoop Manager met meer dan 10 jaar ervaring binnen de Supply Chain. Begonnen als inkoper, heeft zich snel weten te bewijzen en heeft hij zich opgewerkt naar senior inkoper. Nu is hij Inkoop Manager bij een organisatie waar hij verantwoordelijk is voor 8 locaties, in zowel binnen- als buitenland. Hij draagt hierbij ook de verantwoordelijkheid voor 8 FTE, namelijk de inkopers van elke vestiging. Het ontwikkelen van de inkoopstrategie alsook het onderhandelen met grote leveranciers behoren tot zijn dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast houdt Ricardo zich continue bezig met het ontwikkelen en implementeren van verbeterprocessen en houdt een strak oog op kostenreductie. Bij zijn vorige werkgever was hij bepaalde hij de gehele inkoopstrategie voor de non-productie locaties in de Benelux en Frankrijk. Hij was hier ook verantwoordelijk voor een besparing van in totaal €700.000,00 (22% van de jaarspend) en hij begeleidde alle projecten met een spend boven de € 25.000,00 per order per jaar. is erg content met zijn functie als Inkoop Manager maar zoekt een nieuwe uitdaging vanwege de lange reistijden die hij moet afleggen elke dag.

Ricardo is een sterk gedreven en analytische man. Knelpunten signaleert hij snel en weet deze meteen op te lossen. Daarnaast is hij communicatief zeer sterk en weet zich goed staande te houden in het managementteam maar ook in de communicatie met mensen op de werkvloer. Hij is competitief ingesteld en zet zich 200% in voor zijn doel. Hij is proactief en zelfstandig en zoekt zelf graag naar antwoorden op complexe vraagstukken. Hij is zeer collegiaal ingesteld en zal zijn collega’s dan ook graag helpen door ze te verlichten van werkdruk.

Ricardo heeft een opzegtermijn van 2 maanden en heeft een salarisindicatie van €6.100 bruto per maand. Hij is voor 40 uur per week beschikbaar.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor het aansturen en vormgeven van het Nederlandse inkoopteam, bestaande uit 8 FTE, verspreid over 8 fabrieken;
  • Uitwerking en ondertekening van alle inkoopcontracten met een jaarlijkse spend> € 50.000,00;
  • Opzetten en bewaken van het RTP Proces (inkoopstrategie) voor de 8 fabrieken in Nederland;
  • Eigenaar voor alle SOX (SarbanesOxley) controls Procurement;
  • Begeleiden van complexe aanbestedingen met als doel om naast het realiseren van kosten reducties ook de gezondheid en veiligheid van de medewerkers en contractoren te waarborgen.

Functie

Inkoopmanager

Leeftijd

36

Woonplaats

Waalwijk

Salaris

Meer dan €5.000

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands, Engels en Frans vloeiend in woord en geschrift.

Computervaardigheden

SAP, MS OFFICE(Excel, Powerpoint, Word), Onguard, Siebel, Ventage, Exact, Lotus Notes