Laurence (HBO Starter Supply Chain)

Laurence staat aan de start van zijn carrière met een hbo-opleiding Business Administration in de richting van (Supply Chain Management) op zak. Voor zijn scriptie heeft hij onderzoek gedaan naar de planning van grondstoffen om het verschil in voorraad te minimaliseren. Door onder andere interviews af te nemen met de CEO, Supply Chain Manager, Plant Manager (Indonesië) en Productie Manager (Indonesië) heeft hij kunnen concluderen dat alle medewerkers te weinig ervaring hebben met het werken in een ERP-systeem, waardoor veel administratie verkeerd wordt ingeboekt en voorraad problemen ontstaan. Zijn voorstel is dan ook om iedereen een cursus aan te bieden in het ERP-systeem. Laurence ziet een combinatie van sales en supply chain heel erg zitten en is daarom op zoek naar een functie als Inkoper.

Laurence is communicatief zeer vaardig. Hij is een onderhandelaar in hart en nieren. Hij weet zijn energieke karakter mee te nemen in het proces en daardoor zijn positieve tijd over te brengen aan een klant dan wel leverancier. Laurence is goed in lange termijn relaties opbouwen. Daadkrachtig en betrouwbaarheid, zo kan je Laurence het beste omschrijven in een relatie. Hij komt namelijk altijd zijn woord na en verwacht dit dan ook van een potentiele klant of leverancier. De combinatie van zijn no-nonsens mentaliteit en communicatieve vaardigheden maakt hem een ideale starter voor een functie als Inkoper.

Laurence is per direct fulltime beschikbaar en heeft een salarisindicatie van € 2.300,- op basis van fulltime.

 

Werkzaamheden

  • Onderzoeken hoe de planning van grondstoffen geoptimaliseerd kan worden om het verschil in voorraad te minimaliseren;
  • Uitvoeren van literatuur onderzoek;
  • Interviewen van de Ceo, Supply Chain Manager, Plant Manager (indonesie) en Productie Manager (indonesie);
  • Onderzoeken waar de problemen liggen wat betreft de voorraad;
  • Drie probleem stelling geconcludeerd, grondstoffen waren vaak niet op voorraad dan wel te laat besteld. Dit resulteerde in een tekort aan voorraad;
  • Vekeerde parameters werden in het ERP-systeem gebruikt waardoor er een verkeerde demandplanning werd opgesteld;
  • geconcludeerd dat de fysieke voorraad niet matchde met het voorraad in het systeem, aanleiding dat orders niet goed ingeboekt werden;
  • Advies gegeven om alle medewerkers een ERP-systeem cursus te geven, zodat er in de toekomst geen fouten meer worden gemaakt en voorraad tellingen te introduceren.

Functie

HBO Starter Supply Chain

Leeftijd

23

Woonplaats

Maastricht

Salaris

€2.000 tot €2.500

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift, Spaans voldoende in woord en geschrift.

Computervaardigheden

MS Office (Word, Excel (goed), PowerPoint)