Patrick (Inkoper)

Patrick is een Inkoper met meer dan 25 jaar ervaring binnen de Supply Chain en Logistiek. Na zijn Mavo kwam Patrick er al snel achter dat hij verder wilde binnen dit werkgebied. Hij is begonnen als magazijn medewerker en heeft toen maar liefst 25 jaar bij één werkgever zichzelf opgewerkt naar Supply chain leader/Inkoper. Zo is hij doorheen de jaren verantwoordelijk geweest voor het gehele voorraadbeheer en de voorraadtellingen, het uitvoeren van inspecties en het administratief beheren van de ontvangst goederen. Hiernaast heeft hij zich bezig gehouden met het maken van de forecast, het coördineren en ondersteunen van het werk van de Material Handler en leveranciers beoordelingen maken. Ook gaf hij dagelijks sturing aan de material planners en material handlers. Als Inkoper is hij mede verantwoordelijk geweest voor het opzetten en verbeteren van de afdeling inkoop en andere logistieke processen (lean). Hij was daarnaast de schakel tussen de werkvloer en de support managers. Als Supply Chain Leader was hij, naast zijn inkoop werkzaamheden, ook verantwoordelijk voor het aansturen van het inkoopteam. Zo gaf hij leiding van 5 FTE. Hij maakte rapportages op betreffende resultaten, afwijkingen in relatie tot de afdelingsplanning en het operationeel budgettering. Hij vergaderde mee op strategisch niveau met het management. In zijn huidige functie als Inkoper is hij verantwoordelijk voor het contact met leveranciers, de contracten onderhouden en het beoordelen van leveranciers. Hij controleert de inkooporder en keurt ze goed. Hiernaast leest hij technische documenten en vergelijkt deze met elkaar. Ook de forecast ligt bij zijn werkzaamheden en hiernaast is hij ook verantwoordelijk voor de keten optimalisatie. Vanwege de Corona Pandemie is Patrick op zoek naar een nieuwe uitdaging.

 

Patrick is een loyale, flexibele en enthousiaste man. Hij heeft oog voor detail, is doelgericht en is altijd op zoek naar het beste resultaat. Organisatorisch is hij zeer sterk.  Hiernaast is hij goed in het analyseren en verbeteren van processen. Hij is een echte teamplayer, maar kan ook prima alleen werken.

 

Patrick heeft een bespreekbare opzegtermijn van 1 maand, is fulltime beschikbaar en heeft een salarisindicatie van €3.900,- bruto per maand.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor contract afspraken onderhouden;
  • Contacten met leveranciers onderhouden;
  • Offertes aanvragen, beoordelen en verwerken in Baan / SAP;
  • Inkoop orders controleren en goedkeuren;
  • Technische documenten lezen en vergelijken met aanbiedingen;
  • Forecast planning (Power BI);
  • Keten optimalisatie dmv marktonderzoek.

Functie

Inkoper

Leeftijd

51

Woonplaats

Tilburg

Salaris

€3.500 tot €4.000

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands en Engels vloeiend in woord en geschrift.

Computervaardigheden

SAP, Baan, SA Menu, MRP, Oracle, MS Office.