Christiaan (Inkoper)

Christiaan is bijna 5 jaar als Inkoper actief bij een grote handelsorganisatie in de FMCG. Hier begon hij naast zijn WO-studie Bedrijfskunde. Samen met een collega heeft hij de inkoopafdeling, van de vestiging waar zij werkzaam zijn, gecentraliseerd. Op dit moment is hij voor ruim 50 winkels verantwoordelijk voor het inkoopproces van een gehele productgroep ter waarde van 80 miljoen euro per jaar. Daarnaast stelt hij het assortiment samen en maakt hij de forecast op tot een jaar vooruit op basis van historische data. Ondanks dat Christiaan zijn functie met plezier uitvoert, zijn er binnen de organisatie geen doorgroeimogelijkheden. Met deze reden is hij op zoek naar een volgende stap in zijn carrière.

Christiaan is een sociale jongeman die een uitdaging graag aan gaat. Zo verhuisde hij vanuit Friesland naar Rotterdam om samen met zijn werkgever een nieuwe uitdaging aan te gaan. Door zijn assertiviteit is hij binnen de organisatie doorgegroeid en werd hij gevraagd om de posities van Inkoper te bekleden en deze uitdaging heeft hij met beide handen aangepakt. Tevens is hij nieuwsgierig en staat er altijd voor open om nieuwe dingen te leren. Zo wil hij graag zijn NEVI-1 behalen.

Hij heeft een opzegtermijn van een maand, is fulltime beschikbaar en heeft een salarisindicatie van € 3.000,- bruto per maand.

Werkzaamheden

  • Inkopen van handelsartikelen voor één specifieke productgroep met waarde van ongeveer 80 miljoen per jaar;
  • Het samenstellen van het assortiment binnen zijn productgroep;
  • Het voeren van onderhandelingen met leveranciers omtrent leveringsvoorwaarden en prijzen en het opstellen van jaarcontracten;
  • Controleren van beschikbaarheid van producten bestemd voor de winkels;
  • Op basis van analyses een forecast opstellen voor de komende periode;
  • Adviseren van vestigingsmanagers en bepalen van verkoopprijzen.

Functie

Inkoper

Leeftijd

26

Woonplaats

Rotterdam

Salaris

€3.000 tot €3.500

Opleidingsniveau

WO

Talenkennis

Nederlands uitstekend in woord en geschrift, Engels goed in woord en geschrift.

Computervaardigheden

SAP, en MS Offic;, Excel (uitstekend), Word en Powerpoint.