Sem (Inkoper)

Sem heeft 5 jaar ervaring op het gebied van inkoop. Bij zijn huidige werkgever, een producent binnen de automotive industrie, is Sem werkzaam als buyer waar hij zich bezighoudt met het opstellen van raamcontracten en het voeren van prijsonderhandelingen met nationale en internationale leveranciers. Daarnaast onderhoudt Sem contact met leveranciers over levertijden en zoekt hij ook naar nieuwe leveranciers. Verder leidt hij optimalisatieprojecten op het gebied van het outsourcen van diverse productielijnen. Sem mist op dit moment uitdaging in zijn functie en is toe aan een nieuwe werkomgeving. Na ruim 6 jaar bij zijn huidige werkgever is Sem daarom latent beschikbaar.

Sem is een doorzetter en weet van aanpakken. Zo is hij betrokken bij een optimalisatieproject wat voor 95% is afgerond, maar waarvan het laatste deel stagneert. Ondanks alle tegenslagen blijft hij zich inzetten om het doel te halen. Daarnaast is Sem stressbestendig, wanneer er bijvoorbeeld een bandstop plaatsvindt, waardoor de productie tijdelijk stopt, dan blijft Sem rustig en gaat hij direct opzoek naar een oplossing. Verder is Sem sociaal en communicatief vaardig. Het contact met (buitenlandse) leveranciers gaat hem gemakkelijk af en hij vindt het leuk om zichzelf en zijn werkgever te representeren op sociale gebeurtenissen zoals een sportwedstrijd waar zijn werkgever jaarlijks aan meedoet.

Sem is voor 40 uur per week beschikbaar. Hij heeft een maand opzegtermijn en heeft een bruto salarisindicatie van € 5.000,- per maand op basis van 40 uur.

Werkzaamheden

  • Plaatsen en monitoren van bestellingen bij nationale en internationale leveranciers;
  • Uitsturen, opvolgen en beoordelen van facturen en offertes van leveranciers;
  • Prijsonderhandelingen voeren en contact onderhouden over levertijden met leveranciers;
  • Sourcen naar nieuwe leveranciers in binnen- en buitenland (Europa, Azië en Noord Amerika);
  • Opstellen van raamcontracten;
  • Analyseren van prijsontwikkelingen en prestaties van leveranciers;
  • Rapporteren en presenteren van ontwikkelingen en voortgang binnen de verkoopafdeling aan de directie;
  • Leiding geven aan- en uitvoeren van optimalisatieprojecten op het gebied van het outsourcen van diverse productielijnen.

Functie

Inkoper

Leeftijd

30

Woonplaats

Salaris

Meer dan €5.000

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands, Engels en Duits goed in woord en geschrift.

Computervaardigheden

AS400, LNL, MS Projects, MS Office (Excel, Word, Outlook, Powerpoint)