Bart (Strategisch Inkoper)

Bart heeft maar liefst drie mbo studies, een hbo studie, Nevi 1, Nevi 2 en een opleiding Projectmanagement afgerond. Gedurende de laatste 12 jaar is Bart ruim 3 jaar werkzaam geweest als Hoofd Bedrijfsbureau. Hier had hij een leidinggevende rol over 5 medewerkers. Momenteel is Bart al ruim 9 jaar actief als Strategisch Inkoper. Hij is verantwoordelijk voor strategische beslissingen van 3 inkoopgroepen en pakt hij inkoopprojecten op. Zo heeft hij voor deze organisatie een project opgepakt om een nieuw contract af te sluiten voor de printers die zij leasen. Door zijn kennen en kunnen heeft het bedrijf maar liefst 40% aan kosten bespaard in vergelijking met het vorige contract. Bij zijn huidige werkgever zijn de doorgroeimogelijkheden beperkt en Bart is een man die zichzelf graag verder ontwikkelt. Dit is de reden dat Bart latent op zoek is naar een nieuwe uitdaging als Strategisch Inkoper waar hij op termijn kan doorgroeien naar Manager Inkoop.

Bart is een harde werker en heeft nooit stil gezeten. Dit blijkt uit de studies en cursussen die hij heeft gevolgd om zichzelf constant te blijven ontwikkelen en de stappen die hij tijdens zijn carrière heeft gezet. Volgens Bart ben je nooit klaar met leren en is er altijd ruimte voor ontwikkeling. Wanneer je iemand nodig hebt die je voor de volle 100% kan vertrouwen dan ben je bij Bart aan het juiste adres. Zijn woord is goud waard en wat hij belooft komt hij altijd na. Bart is een Inkoper in hart en nieren, en weet altijd het beste resultaat te halen. Door de combinatie van sales en inkoopervaring heeft hij kennis opgedaan van de marges die bedrijven hanteren, waardoor hij in een sterke onderhandelingspositie zit. Bart denkt in oplossingen en niet in problemen. Bij zijn huidige werkgever waren de kosten zeer hoog wanneer men een kleine aantal aan verpakkingen in moesten kopen. Bart heeft dit project op zich gepakt en ervoor gezorgd dat het bedrijf deze verpakkingen zelf is gaan produceren. Dit heeft geresulteerd in een flinke kosten besparing.

Bart heeft een opzegtermijn van een maand en een salarisindicatie van € 5.200,- op basis van 40 uur per week.

Werkzaamheden

 • Verantwoordelijk voor het strategisch inkoop beleid voor IT en verpakkingen;
 • Contact onderhouden met leveranciers wereldwijd, voornamelijk in Europa, Azie en Amerika;
 • Opstellen van Inkoopplannen voor de gehele organisatie;
 • Selecteren van halfabrikaten en hulpstoffen voor het Inkoopbeleid;
 • Selecteren van leveranciers om de beste voorwaardes te bemachtigen;
 • Onderhandelen en jaarafpsraken maken met leveranciers en zorgdragen dat de benodigde kwaliteit en levervoorwaardes worden gehanteerd;
 • Inkoper van diverste hardware en software voor de IT afdeling;
 • Contractuele afspraken maken met leveranciers, onderhandelen van deze contracten en bewaken hiervan;
 • Verantwoordelijk voor het facilitaire inkoop van het bedrijf, tegen de best mogelijke voorwaardes;
 • Opzetten en uitvoeren van inkoopprojecten; 
 • Verantwoordelijk voor nieuwe productgroepen.

Functie

Strategisch Inkoper

Leeftijd

40

Woonplaats

Valkenswaard

Salaris

Meer dan €5.000

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift

Computervaardigheden

Cognos, QAD, Vivaldi, Whitevision, Drumis, MS Office (Word, Excel(goed), PowerPoint)