Myrthe (Purchaser)

Myrthe is na het behalen van haar hbo-opleiding Small Business and Retail Management aan de slag gegaan als Inkoper binnen een productieorganisatie waar woonartikelen worden geproduceerd. Tijdens haar stage kwam Myrthe er al snel achter waar zij naar opzoek was, een inkoop rol, hier heeft zij zich toen volledig op gefocust. Met een inkoopbudget van 3 miljoen per jaar, krijgt Myrthe een kick op het moment dat er een handtekening wordt gezet, maar ook wanneer zij in projecten kan zorgen voor kostenbesparingen. Zo heeft zij tijdens een van deze projecten gezorgd voor een besparing van bijna 30% gelijk aan € 600.000,- op inkoopkosten. Na bijna twee jaar is Myrthe wegens teveel focus op de operationele kant van de inkoop, die Myrthe nu al goed onder de knie heeft, op zoek naar een nieuwe uitdaging waarin zij meer de tactische/strategische kant kan uitoefenen doormiddel van besparingsprojecten, procesverbeteringen en het sourcen en binden van leveranciers.

Myrthe is een assertieve jonge dame en ook een echte doorzetter. Ze laat niet over zich heen lopen en durft door te vragen. Ze staat haar mannetje in lastige situaties en gooit haar onderhandeling skills in de strijd wanneer zij bijvoorbeeld tegenover leveranciers zit die al jaren in het spel zijn. De uitdaging om de voorraadniveaus in evenwicht te houden, just-in-time leveringen en besparingsprojecten is wat haar inkoophart sneller laat kloppen. In complexe situaties weet Myrthe de rust te bewaren. Deadlines geven Myrthe energie en juist dan weet zij haar hoofd koel te houden en het beste te presteren.

Myrthe heeft een opzegtermijn van een maand. Zij is fulltime (40 uur) beschikbaar en heeft een salarisindicatie van € 3.200,- bruto per maand.

 

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijke voor de operationele inkoop met een spendcube van 3 miljoen per jaar;

  • Onderhandelen over prijzen, contracten en leveringsvoorwaarden;

  • Voorraadniveaus optimaliseren door sales en forecast figures te analyseren;

  • Contact met 14 leveranciers internationaal;

  • Vergroten en uitwisselen van marktkennis door benchmarking en veldonderzoek; 

  • Artikelen maken en stamgegevens beheren (SAP en Evolution); 

  • Bestelsuggesties draaien en beoordelen in overleg met collega's;

  • Zendingen en leveringen volgen om tekorten en vertragingen te voorkomen; 

  • Verwerken claims en retouren in overleg met export center;

  • Het beoordelen en oplossen van kredietvorderingen in samenwerking met customer serivice.

Functie

Purchaser

Leeftijd

27

Woonplaats

Eindhoven

Salaris

€3.000 tot €3.500

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands uitstekend in woord en geschrift, Engels goed in woord en geschrift, Duits en Zweeds voldoende in woord en geschrift.

Computervaardigheden

SAP, Evolution en Microsoft Office (Excel, Word, Outlook).